Και μόνο το όνομα της Abarth είναι αρκετό, για να προκαλέσει ταραχές σε όσους ασχολούνται με γρήγορα αυτοκίνητα. Με αγωνιστική τεχνογνωσία και άφθονο μεράκι, οι άνθρωποι του ιταλικού οίκου ξέρουν τον τρόπο να προκαλούν κάθε φορά που βελτιώνουν ένα νέο μοντέλο.

Αυτήν τη φορά, σειρά είχε το Fiat Grande Punto Evo Abarth, το οποίο εκμεταλλεύεται από τη μία τους κινητήρες Multiair και από την άλλη την Abarth, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ένα αυτοκίνητο μόλις 1.400 κ.εκ. μπορεί απλώς να γίνει… πύραυλος. Η συγκεκριμένη έκδοση, η οποία εμφανίστηκε στην έκθεση της Γενεύης, χρησιμοποιεί μεγαλύτερη τουρμπίνα (από την Garrett) και αποδίδει 165 ίππους. Στη γλώσσα των αριθμών και επιδόσεων αυτό μεταφράζεται 0-100 σε 7,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτατα που αγγίζει τα 220 χλμ./ωρα. Να σημειώσουμε ότι η έκδοση αυτή μπορεί να είναι πιο γρήγορη, όμως είναι και πιο φιλική στο περιβάλλον και την τσέπη του οδηγού. Και αυτό διότι το σύστημα start & stop επιτυγχάνει χαμηλές εκπομπές ρύπων CO2 (αφού ο κινητήρας δεν λειτουργεί συνέχεια) αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους πιο προχωρημένους υπάρχει και ειδικό κιτ βελτίωσης που φέρει την ονομασία Essesse, ανεβάζει τα άλογα στα 180 και φυσικά βάζει ακόμα περισσότερη φωτιά στην άσφαλτο. Το μοντέλο εκτιμάται ότι θα έρθει και στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης