Με το χρυσό βραβείο του ανεξάρτητου γερμανικού οργανισμού τεχνικών ελέγχων, TÜV τιμήθηκε η Toyota σε τελετή απονομής βραβείων που διοργανώθηκε στο Βερολίνο στις 25 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα για το υβριδικό μοντέλο με την ονομασία Prius.

Στην τελευταία αναφορά του έγκυρου γερμανικού οργανισμού τεχνικών ελέγχων, το ιαπωνικό μοντέλο κατέκτησε τη Νο1 θέση στην κατηγορία του, για οχήματα ηλικίας 2–3 ετών με ποσοστό βλαβών 2,2%. Το Toyota Auris επικράτησε με μικρή διαφορά στη 2η θέση της κατηγορίας, με αντίστοιχο ποσοστό 2,3% όταν ο μέσος όρος είναι περίπου 5,5%. Οι περισσότεροι από τους υποχρεωτικούς τεχνικούς ελέγχους στη Γερμανία πραγματοποιούνται μέσω διαφόρων φορέων του οργανισμού TÜV. Η αναφορά TÜV 2011 βασίζεται σε 7,25 εκατομμύρια οχήματα περίπου που επιθεώρησε ο TÜV από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη γενιά του καινοτόμου Prius της Toyota λανσαρίστηκε αρχικά στην ιαπωνική αγορά το 1997. Από τότε, οι συνολικές πωλήσεις και των τριών γενιών του Prius ανέρχονται στα 2,1 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως. Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Prius έγινε το 2000, με τις αθροιστικές πωλήσεις να φτάνουν τις 213.000 μονάδες μέχρι τα τέλη του 2010.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης