Σοκ έχει προκαλέσει στους φιλάθλους της Formula 1 το ατύχημα του πιλότου της Marussia Ζιλ Μπιανκί. Ο Γάλλος πιλότος, που είχε ατύχημα κατά τη διάρκεια του γκραν πρι της Σουζούκα, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά ο αγώνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν από την έξοδο που είχε ο Σούτιλ με τη Sauber. Ο γερανός που μπήκε για να
απομακρύνει το μονοθέσιο έμελλε να είναι και αυτός που λίγο αργότερα και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες (και υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας) θα έπεφτε πάνω του ο Μπιανκί.

Λίγο αργότερα μπήκε στην πίστα το ασθενοφόρο, ενώ υπήρξε έντονη αναστάτωση στα Paddoks. Η εικόνα άλλωστε της Marussia καρφωμένης κάτω από τον γερανό έκανε όσους παρακολουθούσαν από κοντά ή από τις τηλεοράσεις τους τις εξελίξεις να παγώσουν.

Σοβαρός τραυματισμός στο κεφάλι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ιταλικό Autosprint, ο Μπιανκί βρίσκεται σε κώμα, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Αρχικά η FIA έκανε γνωστό ότι ο πιλότος δεν είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η μεταφορά του δεν έγινε με ελικόπτερο εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών. Με πρόσφατη ανακοίνωση η παγκόσμια ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι ο πιλότος έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση και θα μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Δείτε το video με το ασθενοφόρο που μετέφερε τον Μπιανκί στο νοσοκομείο

Η πρώτη φωτογραφία μετά τη σύγκρουση

Οι γενικές φωτογραφίες από το ατύχημα έχουν κάνει το γύρο του κόσμου ενώ η πρώτη που δείχνει τον Ζιλ Μπιανκί μέσα στο μονοθέσιο ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Σε αυτή διακρίνεται η αγωνία του γιατρού να συνομιλήσει με τον πιλότο του οποίου έχει ανοίξει το κράνος για να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο

Πολύ κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Γάλλου πιλότου, αφού όπως αναφέρει η FIA με επίσημη ανακοίνωση της που εξέδωσε. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση ο νεαρός πιλότος φέρει πολλαπλά σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και η κατάσταση του κρίνεται πολύ σοβαρή.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι του Μπιανκί και πλέον οι γιατροί περιμένουν να περάσει το πρώτο 24ωρο, ώστε να αξιολογήσουν την κατάσταση του 25χρονου πιλότου και στην συνέχεια να ενημερώσουν για την εξέλιξη.

Ο πιλότος της Marussia μεταφέρθηκε μετά την εγχείρηση σε θάλαμο Εντατικής στο νοσοκομείο «Mia General Hospital» της Ιαπωνίας και σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» ο 25χρονος αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Ο Μπιανκί έμεινε κάτι παραπάνω από πέντε ώρες στο χειρουργείο, μετά από την αξονική τομογραφία, η οποία έδειξε πως υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ενώ και ο πατέρας του, Φιλίπ Μπιανκί, χαρακτήρισε την κατάσταση πολύ κρίσιμη, ενώ αποκάλυψε πως ο γιος του έχει αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Το νοσοκομείο ενημέρωσε πως δεν θα εκδώσει νέα ανακοίνωση μέσα στη μέρα, καθώς θα περιμένει εξελίξεις και θα ενημερώσει, πιθανώς, τη Δευτέρα με νέο ιατρικό ανακοινωθέν.

Σοκάρει η εικόνα με την Marussia καρφωμένη κάτω από τον γερανό...

Οι αντιδράσεις αυτών που βρίσκονται κοντά στον τραυματία προβληματίζουν...

Το ασθενοφόρο που μετέφερε τον σοβαρά τραυματία στο νοσοκομείο...

Η εμφάνιση του άσπρου σεντονιού μεταφράζεται συνήθως σε πολύ σοβαρό τραυματισμό...
Διαβάστε επίσης: Σοβαρό ατύχημα για τον Μπιανκί στο ιαπωνικό Grand Prix- Στο χειρουργείο ο οδηγός της Marussia

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης