Ένα καινοτόμο αυτοκίνητο με όλα τα οφέλη της «καθαρής ενέργειας», ένα αυτοκίνητο του μέλλοντος που δεν καταναλώνει καύσιμα και είναι αθόρυβο στη λειτουργία του, κατασκεύασαν μαθητές του 6ου Επαγγελματικού Λυκείου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Τεχνόπολη, έγινε σήμερα το πρωί η παρουσίαση του project «Υβριδικό Ηλεκτρο-Υδρογονο-κίνητο Αυτοκίνητο». Το project υλοποιήθηκε από μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των καθηγητών του σχολείου και με υπεύθυνο καθηγητή τον Εμμανουήλ Καγιαμπάκη, εκπαιδευτικό ηλεκτρολόγο μηχανικό, MSc.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε ο κ. Καγιαμπάκης κατά τη σημερινή παρουσίαση του αυτοκινήτου, στη θέση του ρεζερβουάρ των συμβατικών αυτοκινήτων το συγκεκριμένο όχημα έχει υποδοχή για την ηλεκτρική φόρτισή του. Η καινοτομία βρίσκεται στη μονάδα κυψέλης υδρογόνου που κατασκευάστηκε και από την οποία φορτίζεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η μονάδα αυτή μπορεί να βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο, παρέχοντας πλήρη αυτονομία στην κίνησή του, προσεγγίζοντας πολλαπλάσια χιλιομετρική απόσταση από την εργοστασιακή. Η μονάδα αυτή είναι ένα πλήρες σύστημα ηλεκτρονικού και ηλεκτρο-μηχανολογικού ελέγχου, με όλα τα συστήματα ασφαλείας, καθώς επίσης και ένα ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, το οποίο μπορεί να επικοινωνεί με τοπικές και απομακρυσμένες κινητές συσκευές, μεταφέροντας δεδομένα και λειτουργικά στοιχεία μέσω ίντερνετ. Το καύσιμο που χρησιμοποιεί είναι το υδρογόνο, το οποίο βρίσκεται αποθηκευμένο σε δύο φιάλες υδριδίων μετάλλων. Μέσω της κυψέλης καυσίμου και ενός τροποποιημένου InverterDC/AC επιτυγχάνεται η ηλεκτρική φόρτιση του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης