H πρεμιέρα της Superleague Formula θα διεξαχθεί στην πίστα του Silverstone το Σαββατοκύριακο και τα μονοθέσια των διάσημων ποδοσφαιρικών συλλόγων είναι έτοιμα να ανάψουν τους V12 κινητήρες τους, για μία ακόμη συναρπαστική σεζόν. Το Silverstone φιλοξενεί για πρώτη φορά Grand Prix της Superleague Formula και μαζί με το Brands Hatch, αποτελούν τα δύο βρετανικά σιρκουί του προγράμματος της φετινής σεζόν του Πρωταθλήματος. Οι γρήγορες στροφές που προσφέρει το Silverstone, θα δώσουν την ευκαιρία στα μονοθέσια της Superleague Formula να επιδείξουν την δυναμική τους. Με την χρήση του push-to-pass και τους κινητήρες να δουλεύουν στο «κόκκινο», θα εξασφαλίσουν ένα άκρως συναρπαστικό θέαμα στους τρεις Κυριακάτικους αγώνες του εναρκτήριου γύρου της Superleague Formula.

Με αλλαγές στο ρόστερ των οδηγών και των ποδοσφαιρικών συλλόγων θα ξεκινήσει η νέα σεζόν του Πρωταθλήματος, καθώς και με την καθιέρωση του επάθλου των 5 εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελεί το υψηλότερο χρηματικό έπαθλο για τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι αγγλικοί σύλλογοι, Λίβερπουλ και Τότεναμ, οι οποίοι την περσινή χρονιά κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στην γενική κατάταξη, θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας στο Silverstone, δεδομένης επιπλέον και της βρετανικής καταγωγής των πιλότων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βρετανικό σιρκουί θα κάνει το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα ο οδηγός του Ολυμπιακού, Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ. Την Πέμπτη 1η Απριλίου, ο Βαν Ντερ Ντριφτ θα έχει την πρώτη του επαφή με το μονοθέσιο της Superleague Formula, κατά τη διάρκεια των δοκιμών που θα διεξάγουν οι ομάδες στο Silverstone, ενώ η γνωριμία με το μονοθέσιο θα συνεχιστεί και την Παρασκευή 2 Απριλίου στις ελεύθερες δοκιμές. Η εμπειρία που έχει από το βρετανικό σιρκουί θα του φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς θα έχει στην διάθεσή του δυο ημέρες για να μάθει το μονοθέσιο πριν κληθεί να υπερασπιστεί τα χρώματα του Πειραϊκού συλλόγου στους κατατακτήριους αγώνες του Σαββάτου.

Το πρόγραμμα των Κυριακάτικων αγώνων παραμένει το ίδιο, με δύο 45λεπτες κούρσες (η δεύτερη με reverse grid) και τον Super Τελικό που περιλαμβάνει 5 γύρους και συμμετέχουν οι έξι οδηγοί που έχουν συμπληρώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία από τους δυο προηγούμενους αγώνες. Οι θεατές του Silverstone θα έχουν επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγώνες των: Ολλανδικό Supercar Challenge, Grand Prix Masters, SPEED Series, World Sportscar Masters, Caterham Superlight R300 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα CIK-FIA Superkart. Σε απόσταση μόλις 120χιλ. από το Λονδίνο και με ένα πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα, το Silverstone θα αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για τους φιλάθλους των Τότεναμ και Λίβερπουλ, όσο και για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η μετάδοση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στο ακόλουθο link: http://www.superleagueformula.com/superleague

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης