Τα σκάφη, όπως τα αυτοκίνητα, είναι οχήματα που έχουν κάτι να πουν για τον ιδιοκτήτη τους. Η Lancia μοιράζεται τις ίδιες αξίες με τους λάτρεις της γρήγορης οδήγησης σε ένα διαφορετικό αλλά εξίσου συναρπαστικό τρόπο μετακίνησης, τα θαλάσσια σκάφη υψηλών επιδόσεων. Η σχέση της Lancia με τη θάλασσα μετράει πολλά χρόνια και περιλαμβάνει ιστιοπλοϊκά σκάφη καθώς και ταχύπλοα. Από τα ταχύπλοα σκάφη Flaminia Class της δεκαετίας του 60 μέχρι το Monaco Classic Week φέτος.

Για τουαλέταΣτις 7 Σεπτεμβρίου, το πρώτο ταχύπλοο σκάφος της Lancia παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Βενετία, μια πόλη όπου τα αυτοκίνητα και οι δρόμοι έχουν αντικατασταθεί από σκάφη και κανάλια – ή lance όπως τα ονομάζουν οι ντόπιοι. Η περίσταση που επιλέχθηκε για αυτή την παρουσίαση ήταν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου η Lancia είναι κύριος χορηγός. Ενώ τα αυτοκίνητα της Lancia μετέφεραν διασημότητες από και προς το Palazzo del Cinema, το Lancia Powerboat μετέφερε δεκάδες άλλες διασημότητες από και προς τις αποβάθρες του ξενοδοχείου Excelsior.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολυτέλεια και αισθητική LanciaΤο νέο σκάφος είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας τεσσάρων ιταλικών εταιριών, η κάθε μια εκ των οποίων είναι πρωτοπόρος στον τομέα της. Η Sacs που κατασκευάζει φουσκωτά σκάφη, η FPT (Fiat Powertrain Technologies) που ανήκει στον όμιλο Fiat Group και κατασκευάζει κινητήρες ανάμεσα στους καλύτερους του είδους τους και συστήματα μετάδοσης, και η Martini, παραδοσιακός συνέταιρος της Lancia στον τομέα των αγώνων και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η καρδιά του κτήνους… Ο κινητήρας N67-560 της Fiat Powertrain αποδίδει 1120 άλογα στις 3000 στροφές   Άξιο μνείας είναι το γεγονός πως το τελευταίο μοντέλο της Lancia, η Delta, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ένα διαγωνισμό που διοργάνωσε το περιοδικό Yacht Design, όπου πέντε από τα κορυφαία γραφεία σχεδιασμού σκαφών της Ιταλίας καλούνται να επανασχεδιάσουν το αυτοκίνητο προσδίδοντας «θαλάσσιες πινελιές». Τα σχέδια θα παρουσιαστούν στο Monaco Yacht Club στις 24 Σεπτεμβρίου, στην έκθεση σκαφών του Μονακό.

Όχι δεν είναι οφθαλμαπάτηΚινηματογράφος, μόδα, design και θαλάσσια σπορ είναι οι τομείς που επέλεξε η Lancia για να ενισχύσει την παρουσία της και να απογειώσει την κομψότητα και γοητεία των ‘Made in Italy’ αυτοκινήτων της. Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας όλα τα παραπάνω συναντήθηκαν δίνοντας στη Lancia τη μοναδική ευκαιρία να ασχοληθεί και πάλι με τη θάλασσα, παρέα με τους αστέρες της έβδομης τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Βενετία παίζει εντός έδραςΗ Lancia συνέχισε την ιστορική της συνεργασία με τη Martini, ως χορηγός του Lancia Cafe στο ξενοδοχείο της Βενετίας Excelsior. Οι οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορούσαν εύκολα να αναγνωρίσουν τις διακριτικές κόκκινες, μπλε και γαλάζιες ρίγες της Martini Racing Team που ενισχύουν την κομψή ταυτότητα του Lancia Powerboat και συμβολίζουν την υπεροχή της Lancia και της Martini, πρώτα στους αγώνες ράλυ (WRC) τη δεκαετία του ‘80 και ύστερα σε αγώνες ταχύπλοων σκαφών offshore Κλάσης 1.

Για μαγιώ...Για τη θαλάσσια μετακίνησή σας, η Lancia έχει συγκεντρώσει όλη την αριστοκρατική κομψότητα ενός σπορ κουπέ αυτοκινήτου σε ένα σκάφος κατασκευασμένο από την Sacs. Κάθε σκάφος είναι μοναδικό, κατασκευάζεται με βιομηχανοποιημένη παραγωγή αλλά η τελική επεξεργασία γίνεται με όλη την φροντίδα και προσοχή ενός δεξιοτέχνη κατασκευαστή σκαφών. Το κύτος είναι κατασκευασμένο από φάιμπεργκλας με τη χρήση καλουπιών των οποίων το τελείωμα γίνεται από τόρνους με ρομποτικό σύστημα. Κάθε εξάρτημα συναρμολογείται και τοποθετείται με το χέρι έτσι ώστε το κάθε σκάφος να προσωποποιείται ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών. Με αυτόν τον τρόπο, η Sacs συνδυάζει βιομηχανικό επίπεδο παραγωγής με την αποκλειστικότητα μιας χειροποίητης κατασκευής.

Το Lancia Powerboat είναι η ιδανική επιλογή για ιδιοκτήτες με άποψη, που τους αρέσει η ταχύτητα και δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ποτέ το πηδάλιο γιατί αυτό θα σήμαινε απώλεια δύναμης. Χάρη στα 1120 άλογα στις 3000 στροφές ανά λεπτό η ταχύτητα αγγίζει τους 55 κόμβους. Ο κινητήρας N67-560 της Fiat Powertrain Technologies προσδίδει απίστευτη ροπή με καμπύλες ιδανικές για τη συγκεκριμένη χρήση, με μεγάλα αποθέματα ώσης σε χαμηλές ταχύτητες για αποτελεσματικότερο έλεγχο του σκάφους.

LANCIA POWERBOAT – ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Μήκος 13,10 μ
Πλάτος 3,83 μ
Βύθισμα 0,80 μ
Μεικτό βάρος 8,5 τόνους
Κινητήρας 2 x 560 HP FPT N67-560
Σύστημα προώθησης Jolly Drive Marine
Χωρητικότητα δοχείου καυσίμου 1000 λίτρα
Χωρητικότητα δοχείου νερού 120 λίτρα
Επιβάτες 11 άτομα
Κατηγορία CE Β
Τελική ταχύτητα 55 κόμβοι
Ταχύτητα πλεύσης 15-45 κόμβοι
Κρεβάτια 2
Κατασκευαστής: Sacs s.r.l. – www.sacsmarine.it

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ FPT N67-560 – ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Μοντέλο FPT N67-560
Ισχύς 560 HP (412 KW)
Εκτόπισμα 6,7 λίτρα
Κύλινδροι 6 σε σειρά
Λόγος διαδρομής/διαμέτρου εμβόλου 104 x 132 mm
Βαλβίδες 24
Σύστημα ψεκασμού Common rail
Βάρος 650 κιλά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης