Νέες εκδόσεις Fiat 500, Pur-O2 και Diesel

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009, 13:05
Νίκος Κορόβηλας
Νέες εκδόσεις Fiat 500, Pur-O2 και Diesel

Δύο νέες εκδόσεις του Fiat 500 είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά. Η έκδοση 500 Pur-O2 είναι μέλος μιας νέας σειράς που ξεχωρίζει για τις χαμηλές εκπομπές ρύπων. Το Pur-O2 προσφέρεται με το καινούργιο σύστημα "Start&Stop" το οποίο αναπτύχθηκε με τη συνεργασία της BOSCH. 

Η έκδοση 500 Pur-O2 διαθέτει το βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Lounge και το εσωτερικό σαλόνι της έκδοσης Pop, εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1.2 λίτρων 69 ίππων με το σύστημα "Start&Stop" και κοστίζει 13.100 ευρώ.

Με το σύστημα Start&Stop ο κινητήρας παύει να λειτουργεί προσωρινά, όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο στην κίνηση, στα φανάρια κτλ. Με την απελευθέρωση του πεντάλ φρένου ή με την τοποθέτηση ταχύτητας, το σύστημα stop & start επαναλειτουργεί τον κινητήρα χωρίς καμία καθυστέρηση. Με το σβήσιμο-επανεκκίνηση του κινητήρα σε καταστάσεις κίνησης στην πόλη, η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται περισσότερο από 10% στο μεικτό κύκλο κατανάλωσης. Το σύστημα "Start&Stop" μπορεί να είναι είτε ενεργοποιημένο είτε απενεργοποιημένο μέσω διακόπτη, κατ’ επιλογήν του οδηγού. Το 500 αποτελεί πλέον το πρώτο μοντέλο που φέρει στη γκάμα του έκδοση με το λογότυπο Pur-O2, ενώ οι εκπομπές CO2 της έκδοσης αυτής έχουν περαιτέρω μειωθεί σε 113gr/km. Τέλος, με την προσθήκη αυτόματου κιβωτιού ταχυτήτων Dualogic (που ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό), οι εκπομπές CO2 του 500 Pur-O2 μειώνονται στο ελάχιστο: 110gr/km.

H έκδοση Pur-O2, μέσω του συστήματος Blue&Me που διαθέτει στο στάνταρ εξοπλισμό της, μπορεί να φιλοξενήσει την εφαρμογή ecoDrive που προσφέρει οδηγίες φιλικότερης προς το περιβάλλον οδήγησης. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή δωρεάν από το website της FIAT και να την αποθηκεύσουν σε ένα απλό USB stick.

Η έκδοση 500byDiesel είναι περιορισμένης παραγωγής (10.000 αυτοκίνητα σε δύο χρόνια) και αποτελεί καρπό της συνεργασίας μεταξύ της Fiat και της φημισμένης μάρκας ένδυσης Diesel. Ο στόχος της έκδοσης αυτής είναι να δημιουργήσει ένα "Urban Survival Vehicle", ένα αυτοκίνητο ικανό να ελίσσεται εύκολα στην κυκλοφορία της πόλης και ταυτόχρονα να εκφράζει την προσωπικότητα του σύγχρονου οδηγού.

Βασισμένη στην έκδοση Sport, η έκδοση 500byDiesel είναι εξοπλισμένη με κινητήρες βενζίνης 1.2 λίτρων 69 ίππων, 1.4 λίτρων 100 ίππων και πετρελαίου 1.3 λίτρων 75 ίππων, ενώ περιλαμβάνονται η σταθερή γυάλινη οροφή και ο αυτόματος κλιματισμός.

Το 500byDiesel διατίθεται με αποκλειστικά χρώματα (πράσινο και καφέ 500byDiesel, μαύρο Crossover), ξεχωρίζει εξωτερικά από τις ζάντες ελαφρού κράματος των 16 ιντζών με το λογότυπο Diesel, το ειδικό κάλυμμα των καθρεφτών που είναι βαμμένα σε στιλπνό χάλυβα, όπως επίσης η γρίλια και οι προφυλακτήρες, ενώ εσωτερικά ξεχωρίζουν η ειδική ταπετσαρία που αποτελείται από ύφασμα στιλ denim και έχει το σήμα Diesel, το λογότυπο της μάρκας στον πίνακα οργάνων και στο μοχλό ταχυτήτων, ενώ στην πλευρική ζώνη των μπροστινών καθισμάτων διακρίνεται ένα ιδιαίτερο τσεπάκι που παραπέμπει στην πέμπτη τσέπη των τζιν Diesel. Ο τιμές του 500byDiesel είναι οι εξής: 1.2 69 ίππων 14.800 ευρώ, 1.4 100 ίππων και 1.3 πετρελαίου 16.500 ευρώ.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009, 13:05