Η οικονομία ήταν ο νικητής του 3ου HIGH-TECH ECOMOBILITY RALLY 2009 που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Αμάρυνθο. Το απέδειξαν, πέραν πάσης αμφιβολίας, οι Μίλτος και Αλέξανδρος Τσοσκούνογλου που διήνυσαν με το Toyota Prius 1.8, και στις συνήθεις συνθήκες κυκλοφορίας του Σαββατοκύριακου, τα 413 χιλιόμετρα της διαδρομής καταναλώνοντας μόνο 16,05 λίτρα βενζίνης.

Οι νικητές του διαγωνισμούΤα υβριδικά αυτοκίνητα που πήραν μέρος στον αγώνα, ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί από την «Τεχνόπολις» και κινήθηκαν μέσω παραλιακής προς Σούνιο, Λαύριο και Κερατέα. Μετά από σύντομη αλλά άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Πάρκο Ενεργειακής Αγωγής του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενεργείας (ΚΑΠΕ), που ήταν και χορηγός του αγώνα, τα αυτοκίνητα κινήθηκαν μέσω Βαρυμπόμπης, Μερκούρη και Ριτσώνας προς την Αμάρυνθο. Την Κυριακή ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την διαδρομή Αμάρυνθος – Κύμη – Αμάρυνθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Πάρκο Ενεργειακής Αγωγής του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών ΕνεργείαςΣτη δεύτερη θέση της κατάταξης, με ίδιο αυτοκίνητο με τους νικητές βρέθηκαν οι Κώστας Λάμπουρας – Νίκος Κωτσονόπουλος καταναλώνοντας 16,70 λίτρα και στην τρίτη, οι Γιώργος Μεταξάς – Κώστας Κοκολάκης, που οδηγούσαν ένα Toyota Prius περασμένης γενιάς και κατανάλωσαν 17,08 λίτρα.  Στον αγώνα ακριβείας που γινόταν παράλληλα με τον αγώνα οικονομίας, τη πρώτη θέση κατέλαβαν οι Νίκος Καραπαναγιώτης – Γρηγόρης Καραχάλιος με Toyota Prius 1.5 ΙΙ, που επικράτησαν του Γιώργου και Διονύση Λιβέρη που οδηγούσαν ένα Honda Insight αλλά και των Δημήτρη Μαλαθρίτη – Ευτυχίας Ζαχαροπούλου που με ένα ακόμα Prius κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Την τελετή απονομής κυπέλλων στους νικητές προλόγισε ο Πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. καθηγητής Αθ. Σαφάκας τονίζοντας τη σημασία των καθαρών και οικονομικών αυτοκινήτων για το μέλλον των παιδιών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης