Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ο γιος τους ζούσε με τον «βρυχηθμό» των μηχανών του μονοθεσίου του. Τώρα, εκείνοι τρέμουν έναν άλλο ήχο. Εκείνον του τηλεφώνου.

Η κατάσταση του Ζιλ Μπιανκί, του πιλότου της F1 που τραυματίστηκε σοβαρά στο φρικτό ατύχημα που έγινε στο Γκραν Πρι της Σουζούκα, παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή. Οι γονείς του βλέπουν με αγωνία τις ημέρες να περνούν. Και φοβούνται μήπως χτυπήσει το τηλέφωνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Κάθε φορά που χτυπά το τηλέφωνο, ξέρουμε ότι μπορεί να είναι από το νοσοκομείο, για να μας πουν ότι ο Ζιλ πέθανε», εξομολογείται ο Φιλίπ Μπιανκί, πατέρας του 25χρονου, μιλώντας στην εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

«Δεν θα εγκαταλείψει. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Το πιστεύω. Του μιλάω. Ξέρω ότι με ακούει», λέει ο τραγικός πατέρας. «Οι γιατροί μας είπαν ότι η περίπτωσή του είναι ήδη ένα θαύμα. Κανείς δεν έχει επιζήσει από ένα τόσο σοβαρό ατύχημα. Αλλά ο Ζιλ δεν θα τα παρατήσει», συμπληρώνει ο Φιλίπ Μπιανκί.

Την Τρίτη έβγαλε ανακοίνωση και η Marussia, η ομάδα στην οποία ανήκει η Μπιανκί, για την κατάσταση του Γάλλου οδηγού, η οποία παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «έχουν προκύψει μια σειρά από ιατρικές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν και η κατάσταση παραμένει δύσκολη λόγω της διάχυτης αξονικής εγκεφαλικής βλάβης που έχει υποστεί ο Ζιλ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιλότοι πάντως δεν ξεχνούν τον Γάλλο συνάδελφό τους. Την Κυριακή, πριν ξεκινήσει το Γκραν Πρι στο Σότσι, συγκεντρώθηκαν όλοι σε έναν κύκλο, εκφράζοντας το σεβασμό και τη στήριξή τους στον Μπιανκί, σε αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνει.

Διαβάστε επίσης: Η στιγμή της σύγκρουσης

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης