Εκμεταλλευόμενος την υψηλή ταχύτητα της Honda, ο Ντάνι Πεντρόσα κατάφερε να κατακτήσει την Pole Position στην πίστα Brno της Τσεχίας. Ο Ισπανός αναβάτης θα ξεκινήσει για 3η φορά φέτος από την πρώτη θέση, έχοντας στόχο την κορυφή, που για να κατακτήσει θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ, έχοντας ως αντιπάλους τους Λορένθο, Ρόσι και Στόνερ. Ωστόσο, η δύναμη της Honda σε αυτή την πίστα παίζει σημαντικό ρόλο και όλοι στην ομάδα ελπίζουν σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Δίπλα από τον Πεντρόσα θα εκκινήσει ο Σπάις, ο οποίος έκανε σήμερα την έκπληξη, πετυχαίνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο με Yamaha. Ο χρόνος που σημείωσε είναι και ο καλύτερος μέχρι στιγμής στην καριέρα του, στη μεγάλη κατηγορία. Στην 3η θέση της πρώτης σειράς εκκίνησης θα βρεθεί ο Χορθέ Λορένθο με την εργοστασιακή Yamaha, έχοντας πίσω του τους Στόνερ και Ρόσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειώσουμε ότι, τόσο ο Λορένθο όσο και ο Ρόσι είχαν πτώση χωρίς όμως αρνητικές συνέπειες. Τη δεύτερη σειρά συμπληρώνει ο Ντιβιτσιόζο με Honda.

Την υψηλότερη τελική ταχύτητα σημείωσε ο Πεντρόσα με Honda, που ήταν και ο μόνος που ξεπέρασε τα 300 χλμ./ώρα. Συγκεκριμένα ο Ισπανός άγγιξε τα 303,4 χλμ./ώρα, όταν οι Σπάις, Λορένθο, Στόνερ και Ρόσι «έπιασαν» τα 298, 296.4, 298.7 και 294.9 αντίστοιχα.

Πατήστε για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμαστικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης