H εβδομάδα πριν το Ευρωπαϊκό grand prix εξελίσσεται ως εβδομάδα της Renault. Η γαλλική ομάδα ξεκίνησε με «δίκη» την οποία και κέρδισε αποκτώντας έτσι το δικαίωμα να πάρει μέρος κανονικά στον αγώνα της Βαλένθια από όπου αρχικά είχε αποκλειστεί. Στη συνέχεια ανακοίνωσε την αντικατάσταση του νεαρού Nelson Piquet από τον πολλά υποσχόμενο Romain Grosjean!

O Grosjean δεν είναι καινούργιο απόκτημα της ομάδας μιας και ήταν τρίτος οδηγός της φέτος. Ο Γάλλος συμμετέχει με Renault από τα γεννοφάσκια του. Φέτος τρέχει στο πρωτάθλημα GP2. Ο 23χρονος δεν είναι τυχαίος, αφού το 2007 είχε στεφθεί πρωταθλητής στο απαιτητικό πρωτάθλημα F3. Από την F3 να θυμίσουμε ότι ήλθαν στην F1 ο Hamilton και ο Rosberg. Μάλιστα ο Grosjean το 2007 είχε αφήσει πίσω του τον Buemi, που ήδη οδηγεί για την Toro Rosso F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Romain Grosjean δήλωσε: «Είμαι υπερήφανος που η Renault μου δίνει τη δυνατότητα να γίνω επίσημος οδηγός της ομάδας F1. Ανυπομονώ να οδηγήσω την R29. Mε τιμά να είμαι team mate του Fernando Αlonso. Το να οδηγείς στην ίδια ομάδα με έναν οδηγό που έχει πάρει 2 φορές παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μεγάλη τιμή όπως και κίνητρο για ένα νέο οδηγό όπως είμαι εγώ».

Από την άλλη όλοι περίμεναν να ακούσουν τις δηλώσεις του Flavio Briatore για το νέο νούμερο δύο της ομάδας:
«Είναι ένα εντυπωσιακό νέο ταλέντο και περιμένουμε από αυτόν να το δείξει. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Nelson για τη συμμετοχή του στην ομάδα για τον καιρό που ήταν κοντά μας και του ευχόμαστε, τα καλύτερα για το μέλλον».

Ενδεικτικό είναι ότι ο ιταλός μάνατζερ δεν σχολίασε καθόλου τις πρόσφατες δηλώσεις του Piquet, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί τον λούζει με διάφορους χαρακτηρισμούς – εκτελεστή, ανέκδοτο κλπ.. Αντίθετα ο Briatore με τη στάση του αυτή απαξίωσε τελείως το νεαρό Βραζιλιάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης