Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί να χρειάστηκαν δεκαετίες ώστε η BMW να λανσάρει μια Touring έκδοση της M3, όμως η αναμονή άξιζε για ένα μοντέλο που θα σταθεί απέναντι από τα Audi RS4 Avant και Mercedes AMG C63 Estate.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επαγγελματίας οδηγός και πρώην «Stig» στην εκπομπή Top Gear όπου δοκίμαζε τα γρηγορότερα και σπανιότερα μοντέλα στην πίστα, κάθισε πίσω από το τιμόνι της νέας M3 Touring. Είναι σίγουρα ο πιο κατάλληλος άνθρωπος ώστε να μας αποδείξει τί πραγματικά μπορεί να κάνει ένα τόσο ισχυρό οικογενειακό αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με τον ίδιο εξακύλινδρο 3,0 λίτρων και διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που υπάρχει και στο σεντάν M3 Competition, με ισχύ 503 ίππων και 650 Nm ροπής. Αυτός ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων που στέλνει ισχύ και στους τέσσερις τροχούς χάρη στο σύστημα τετρακίνησης M xDrive. Σύμφωνα με την εταιρία το 0-100 έρχεται σε 3.6 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280χλμ./ώρα.

Στο πρώτο μέρος της δοκιμή του αυτοκινήτου από τον Collins στη πίστα Nurburgring, ήταν ενεργοποιημένη μόνιμα η τετρακίνηση με τον οδηγό να σχολιάζει πως έμεινε έκπληκτος από τα απίστευτα κρατήματα του. Στο δεύτερο πέρασμα, επέλεξε να πηγαίνει η ισχύς αποκλειστικά στους πίσω τροχούς με τον ίδιο να αναφέρει πως το αυτοκίνητο έχει απίστευτη δυναμική και η ουρά μπορεί να ακολουθήσει σε διάφορα παιχνίδια μιας και η ιπποδύναμη είναι παραπάνω από αρκετή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης