Για 4η συνεχή χρονιά, ο Αυστραλός αναβάτης της Ducati, Κέισι Στόνερ, κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα της πατρίδας του και να αποδείξει ότι εντός έδρας δεν έχει αντίπαλο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, έχοντας κερδίσει την Pole Position έδειξε πως δύσκολα θα έχανε την πρώτη θέση και αυτό φάνηκε την ώρα του αγώνα αλλά και από τη διαφορά που δημιούργησε καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού 16ου γύρου στο MotoGP.

Πίσω του τερμάτισε με Yamaha ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής, Χορθέ Λορένθο, αφήνοντας στην 3η θέση τον Βαλεντίνο Ρόσι, με ίδια μοτοσικλέτα. Ο Ιταλός, πάντως, δεν είχε ένα εύκολο πρωινό και αυτό εξαιτίας της «μάχης» που έδωσε με τον Νίκι Χέιντεν μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Μάλιστα, ο Αμερικανός λίγο έλειψε να ανέβει στο βάθρο, όταν δύο γύρους πριν από το πέσιμο της καρό σημαίας πέρασε τον Ρόσι, αλλά ο «γιατρός» με μία απίστευτη κίνηση στην τελευταία στροφή και πάνω στα φρένα πέρασε και πάλι μπροστά, κερδίζοντας δίκαια τη θέση στο βάθρο της Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σπάις, Σιμοντσέλι, Έντουαρντς, Εσπαργκάρο, Μελάντρι και Ντε Πουνιέ. Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί στην Πορτογαλία στις 29-31 Οκτωβρίου.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα της Αυστραλίας

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τις βαθμολογίες αναβατών, κατασκευαστών και ομάδων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης