Ο Sebastian Vettel επισκέφτηκε το Homestead στο Miami, για να παρακολουθήσει τον τελικό του πρωταθλήματος NASCAR.

Μιας και το πρωτάθλημα F1 έχει τελειώσει και, αφού αυτό το διάστημα – μέχρι τον Φλεβάρη- δεν επιτρέπονται οι δοκιμές, ο Sebastian Vettel είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον τελικό του θεαματικότερου πρωταθλήματος της Αμερικής. Ο Γερμανός ήταν με την ομάδα της Red Bull Racing NASCAR στο Homestead Miami Speedway, όπου ο Scott Speed και ο Brian Vickers θα έτρεχαν για την ομάδα της Toyota. Ο Vettel είχε την ευκαιρία να δει και τον παλιό συνάδερφό του, τον Juan Pablo Montoya, που τώρα πια τρέχει με την ομάδα του Earnhardt Ganassi Racing team. Μάλιστα, ο Γερμανός είπε ότι είχε πολλά να μάθει από τον πρώην οδηγό της McLaren για τους αγώνες της Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έμαθα πολλά για το σπορ και πώς τα πράγματα λειτουργούν εκεί. Πάντα μπορείς να μάθεις κάτι καινούργιο» δήλωσε ο Vettel. «Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να σε αποδεχτούν, αν δεν μπεις στο ”πετσί” των αμερικανικών αγώνων. Αν δεν τους αρέσεις, θα έρθεις εδώ και θα νομίζεις ότι είσαι ο καλύτερος όλων τους και θα αποδειχθεί πόσο λάθος είσαι πάρα πολύ γρήγορα. Θέλει πολύ προσοχή».

«Θα ήθελα να δοκιμάσω να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο Nascar, αλλά το να πάρω μέρος σε αγώνα, αυτό είναι άλλο θέμα. Μίλησα με τον Juan και μου εξήγησε ότι τα αυτοκίνητα είναι πιο βαριά και φυσικά τελείως διαφορετικά από το να οδηγείς ένα μονοθέσιο F1. Σε ένα αγώνα Nascar χρειάζεται να κάνεις περισσότερες κινήσεις, για να οδηγήσεις και να κοντρολάρεις σωστά το αυτοκίνητο. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα και πρέπει να έχεις καλά αντανακλαστικά για να αντιδράς με ταχύτητα. Το να το οδηγήσω απλώς για να δω πώς είναι δεν έχω πρόβλημα, αλλά το να πάρω μέρος σε ένα αγώνα και να κοντρολάρω στην οβάλ πίστα το αυτοκίνητο μαζί με 40 άλλους οδηγούς και με 5 ή 6 από αυτούς να είναι δίπλα μου σε απόσταση 6-10 εκατοστών ….Δεν είναι καθόλου εύκολο και είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που κάνω τώρα στην F1!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης