Το νέο Opel Insignia ecoFLEX συνδυάζει τα καλύτερα δύο κόσμων: Προσφέρει χαμηλές εκπομπές ρύπων και κατανάλωση καυσίμου, χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις ή τη δυναμική συμπεριφορά. Ενώ καταναλώνει μόλις 5.2 λίτρα diesel ανά 100 km – που αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2136 g/km  – παράγει 118 kW/160 hp και ροπή μέχρι 380 Nm. Αυτό οφείλεται σε έναν ισχυρό 2λιτρο turbo diesel common rail νέας γενιάς, που έχει τελειοποιηθεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Όπως όλοι οι κινητήρες του Insignia, η μονάδα του ecoFLEX είναι προδιαγραφών Euro 5. Χάρη στο υποδειγματικά χαμηλό επίπεδο εκπομπών CO2, πολύ μικρότερο των 140g/km, ωφελείται από σημαντικά φορολογικά πλεονεκτήματα σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, η ελκυστική τιμολόγηση και οι έξοχες επιδόσεις καθιστούν το Insignia ecoFLEX σπάνιο μοντέλο, αφού επιταχύνει από 0 – 100 km/h σε 9.5 δεύτερα και αγγίζει την τελική ταχύτητα των 221 km/h. Η τιμή του ξεκινά από 30.105 Ευρώ στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Insignia ecoFLEX τριών και δύο όγκων αναμένονται στα καταστήματα Διανομέων της Opel στις αρχές του καλοκαιριού 2009. Μία έκδοση Sports Tourer θα κάνει το ντεμπούτο της φέτος το φθινόπωρο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η καρδιά του μοντέλου ecoFLEX είναι η έκδοση 118 kW/160 hp του 4κύλινδρου κινητήρα 2.0 CDTI νέας γενιάς που λανσαρίστηκε με το Insignia το χειμώνα. Διατίθεται αποκλειστικά με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με μακρύτερο λόγο τελικής μετάδοσης, για μείωση των στροφών του κινητήρα και της κατανάλωσης. Επιπλέον, μία ένδειξη αλλαγής ταχύτητας δείχνει στον οδηγό πότε το σύστημα διαχείρισης του κινητήρα θεωρεί ότι το ανέβασμα μιας σχέσης ευνοεί την εξοικονόμηση καυσίμου.

Επιπλέον, πιο κοντές σχέσεις μετάδοσης έχουν επιλεγεί για την 1η και 2η, ώστε να μην μειωθεί η επιτάχυνση από στάση του Insignia ecoFLEX: Επιταχύνει στα 100km/h από στάση σε 9.5 δεύτερα – επίδοση εφάμιλλη με της στάνταρ έκδοσης 2.0 CDTI 160 hp.

Μία ξεχωριστή τεχνολογική καινοτομία κάνει την πρεμιέρα της στον κινητήρα του Insignia ecoFLEX: η Διαδικασία Καύσης CleanTech. Δημιούργημα των μηχανικών της GM, διασφαλίζει το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων, μέσω ενός ηλεκτρονικού συστήματος κλειστού βρόγχου.  Κύριοι συντελεστές αυτής της τεχνολογίας οικονομίας καυσίμου είναι οι νέοι πιεζο-ηλεκτρικοί αισθητήρες που μετράνε την πίεση στον καθένα από τους τέσσερις θαλάμους καύσης.

 

 

Το Insignia ecoFLEX έχει συντελεστή οπισθέλκουσας CD f 0.26, τιμή που το κατατάσσει μεταξύ των πιο αεροδυναμικών sedan στον κόσμο – στην ίδια ομάδα με ακριβότερα μοντέλα από premium μάρκες.

Συγκριτικά με ένα απλό 2.0 CDTI Insignia, η τιμή αντίστασης του ecoFLEX έχει μειωθεί κατά 20 μονάδες. Πέντε σημαντικές μετατροπές έχουν συμβάλλει σ’ αυτό το αποτέλεσμα: Καλύμματα ρεζερβουάρ προστέθηκαν μπροστά από τον πίσω άξονα. Ο πάνω αεραγωγός ψύξης έκλεισε, ομοίως και το κεντρικό άνοιγμα του εμπρός σπόιλερ. Το αμάξωμα χαμήλωσε και η κάτω πλευρά του ψυγείου σφραγίστηκε. 

Επιπλέον, το Insignia ecoFLEX εφοδιάζεται με ειδικής σχεδίασης ελαστικά χαμηλής αντίστασης 225/55 R 17 της Michelin.

Το μοντέλο ecoFLEX ωφελείται από τις τεχνολογικές καινοτομίες που ανέδειξαν το Insignia σε Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009. Το νέο μηχανοτρονικό πλαίσιο του Insignia βελτιώνεται με το πρωτοποριακό σύστημα FlexRide το οποίο αυξάνει την ευστάθεια και προσφέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη απόσβεση σε πραγματικό χρόνο. Με το FlexRide, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης: Επιπλέον του στάνταρ σεταρίσματος άνεσης, μπορεί να επιλέξει το πιο μαλακό σετάρισμα Tour, ή να βιώσει μία πιο ζωηρή οδηγική αίσθηση με το Insignia ecoFLEX μέσω του Sport mode, που επιδρά στη σκληρότητα των αναρτήσεων, στο τιμόνι και στην απόκριση του γκαζιού.

 

Μία ακόμα καινοτομία που αυξάνει την ασφάλεια και την οδηγική ακρίβεια είναι η νέα γενιά του συστήματος AFL+ που περιλαμβάνει προβολείς bi-xenon, οι οποίοι προσαρμόζονται στις επικρατούσες οδηγικές συνθήκες με εννέα διαφορετικές λειτουργίες φωτισμού. Επίσης διατίθεται το νέο σύστημα εμπρός κάμερας Opel Eye που αναγνωρίζει οδικά σήματα και προειδοποιεί τους οδηγούς όταν άθελά τους ξεφύγουν από τη λωρίδα τους. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό: Για την ευεξία των πελατών του Insignia ecoFLEX που οδηγούν πολλές ώρες, η Opel προσφέρει σε πολύ καλή τιμή, ορθοπεδικά πιστοποιημένα εργονομικά σπορ καθίσματα, τα οποία είναι πολύ ξεκούραστα για την πλάτη.

Το νέο Opel Insignia ecoFLEX έρχεται να πλαισιώσει μία ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων Opel φιλικών προς το περιβάλλον. Σε κάθε οικογένεια μοντέλου, η έκδοση ecoFLEX προσφέρει τη μικρότερη κατανάλωση και τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 . Τα μοντέλα EcoFLEX χρησιμοποιούν όχι μόνο diesel, αλλά και βενζίνη και συμπιεσμένο φυσικό αέριο – Compressed Natural Gas (CNG).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης