Γράφει ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
saribal@otenet.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Αυτό δείχνουν οι έρευνες (διαβάστε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ), αυτό διαπιστώνουμε όταν διεξάγονται κορυφαίοι αγώνες με τεράστια απήχηση. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά, με κάποιες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα το ράλι Ακρόπολις. Τι είναι όμως αυτό που φταίει; Γιατί στη χώρα μας δεν υπάρχει ανταπόκριση; Ασχολούμαι με τον χώρο του αυτοκινήτου και τους αγώνες 16 χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει εξέλιξη.

Η κρίση είναι η λέξη που ακούς όταν λες γιατί το σπορ δεν πάει μπροστά. Η αναγνώριση της ομοσπονδίας άκουγες παλαιότερα… Όπως και να ‘χει, η προβολή δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Γιατί άραγε; Ας αναλύσουμε όμως τα θέματα ένα ένα…


Η προβολή του σπορ και η αγάπη του απλού κόσμου είναι σημαντικά στοιχεία που λείπουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προτάσεις…
Η ομοσπονδία αναγνωρίστηκε εδώ και δύο περίπου χρόνια από τη ΓΓΑ, άρα θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγές και μάλιστα… βαρβάτες. Μία από αυτές θα πρέπει να είναι η ΑΜΕΣΗ αλλαγή των κανονισμών. Θα πρέπει να γίνουν πιο απλοί, κατανοητοί και χωρίς… παραθυράκια. Να έχετε στην άκρη του μυαλού σας ότι ο κόσμος νοιάζεται για το θέαμα και λιγότερο για τους χρόνους. Άρα κάνεις κανονισμούς για τον κόσμο, που θα είναι βεβαίως και προσιτοί στους οδηγούς, είτε αυτοί είναι παλαιοί είτε νέοι, και να εξασφαλίσεις την ισότητα ανάμεσα στους αγωνιζόμενους. Απλά πράγματα.

Η κρίση. Μάλλον για… πιπίλα μου φαίνεται. Εδώ ακούμε ότι μέσα στην κρίση η Ομοσπονδία έχει κάνει ταμείο 300.000 ευρώ. Αν αληθεύει η φήμη, τότε άμεσα θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις στο σπορ. Αυτό μπορεί να γίνει είτε ως προβολή είτε ως στήριξη σε νέους θεσμούς, πρωταθλήματα, οδηγούς κ.ά. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθουν / επιστρέψουν νέοι οδηγοί ή ταλέντα που για κάποιους λόγους (όχι απαραίτητα οικονομικούς) δεν θέλουν να έχουν πάρε δώσε με το άθλημα που οι ίδιοι αγαπούν!

Το σπορ από μόνο του είναι θεαματικό, άρα κάτι… τρέχει και δεν προβάλλεται σωστά

Δεν θέλουν την προβολή
Στο κομμάτι της προβολής μού γεννιούνται συνεχώς ερωτηματικά. Και αυτό διότι διαπιστώνω πως ορισμένοι δεν τη θέλουν!!! Άλλοι πάλι θεωρούν προβολή μόνο το ποιος βγήκε 1ος, 2ος, 3ος κ.ο.κ. Πιστεύουν πως ό,τι και να γίνει, πέρα από τα αποτελέσματα, δεν πρέπει να γράφεται… Να θυμίσω πρόσφατα πως ορισμένοι δεν ήθελαν ως χορηγό επικοινωνίας στο Ακρόπολις το zougla.gr, όταν την ίδια ώρα ήταν χορηγός στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα! Γιατί άραγε; Τους βλέπεις πως όταν γράφεις κάτι και το διαβάζει όλη η Ελλάδα τρελαίνονται. Γιατί και πάλι; Μάλλον γιατί τόσα χρόνια έχουν μάθει να δημοσιεύουν αυτά που θέλουν μόνο για κολλητούς και φίλους…

Φτάνω, τέλος, στο θέμα των απειλών που δέχτηκα. Επειδή το τηλέφωνό μου έχει πάρει… φωτιά από την Τρίτη το απόγευμα, όταν και εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ, σας ενημερώνω ότι το θέμα έχει πάρει τον δρόμο του. Και γίνεται αυτό διότι η αλήθεια πόνεσε και πονάει. Έχω γράψει κατ’ επανάληψη ότι όλοι κάνουμε λάθη και τα αναγνωρίζουμε. Όμως το να γράφεις την αλήθεια και αυτή να μην αρέσει και να σου απειλούν τη ζωή των παιδιών σου (!!!) αλλά και τη σωματική σου ακεραιότητα (!), αυτό πάει πολύ. Το να προσπαθούν εργαζόμενοι σε Δήμους, μηχανικοί κ.ά. να το παίξουν μπράβοι και… νταβατζήδες σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.   

Το ξαναγράφω. Όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους και το θέμα θα έχει και συνέχεια. Δεν μπορεί ο καθένας να σε απειλεί με τον πιο χυδαίο τρόπο, να σου λέει ότι έχει φωτογραφίες που θα τις στείλει στη γυναίκα σου (!), να σου λέει ότι παίρνεις χρήματα κάτω από το τραπέζι. Αν έχει (ξέρει αυτός ποιος είναι και θα μάθουμε σύντομα το όνομά του) αποδείξεις για όλα αυτά, ας τα στείλει στο mail μου για να τα δημοσιεύσω. Αν όχι, τότε θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, τόσο ο ίδιος όσο και οι παρατρεχάμενοί του…


Ο Δημήτρης Μιχελακάκης είναι ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας αυτοκινήτου. Θα καταφέρει άραγε να εξυγιάνει και να απομακρύνει την όποια τυχόν βρόμα υπάρχει μέσα στον χώρο;

Έπεσαν οι μάσκες…
Επειδή μου λένε να μη δώσω συνέχεια, να τους θυμίσω πως αυτό δεν γίνεται για πρώτη φορά… Άλλωστε, όταν σου απειλούν ευθέως την οικογένειά σου, τα πράγματα αλλάζουν. Όσοι διαβάσατε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ καταλάβατε πόσο σοβαρό είναι το θέμα. Θα ακολουθήσει και άλλη από τον ΠΣΑΤ. Η φωνή της αλήθειας δεν μπορεί να κλείσει. Το ξέρετε πολύ καλά.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να θυμίσω σε κάποιους που έγραφαν τις τελευταίες ημέρες πως… έπεσαν οι μάσκες. Μπορούν να μας εξηγήσουν ποιες ήταν αυτές; Γιατί σύντομα θα τις μάθουμε…

Υ.Γ. 1: Η εξυγίανση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην οποία αναφέρονται κάποιοι αφορά και τις… απειλές;

Υ.Γ. 2: Επειδή το σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού στελεχώνεται από σοβαρούς και καταξιωμένους ανθρώπους, η έκφραση στον τίτλο του άρθρου «οδηγοί αγώνων» αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα, που τα ονόματά τους θα γίνουν γρήγορα γνωστά όταν το αποφασίσει αυτός/-οί που μελετούν το  θέμα…

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού σε βάρος του συναδέλφου Βασίλη Σαρημπαλίδη, ο οποίος κατήγγειλε στο Δ.Σ. ότι τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε περισσότερες από 100 κλήσεις απειλητικού-υβριστικού περιεχομένου.

Αφορμή για τις απειλές κατά της ζωής του και μελών της οικογένειάς του, που δέχτηκε ο συνάδελφος, αποτέλεσε η αρθρογραφία του σχετικά με απόφαση της Ελλανοδίκου Επιτροπής της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος να θέσει εκτός κατάταξης οδηγό αγώνων για χρήση αντικανονικών καυσίμων.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο προστίθεται σε μια ακολουθία παρόμοιων γεγονότων με θύματα αθλητικούς συντάκτες οι οποίοι, υπό όλο και πιο δυσμενείς συνθήκες, καλούνται να πράξουν το καθήκον τους, υπερασπιζόμενοι την ανεξάρτητη και δημοσιογραφικά τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως θα σταθεί αποφασιστικά και αμετακίνητα στο πλευρό του συναδέλφου και θα του παράσχει τη συνδρομή της νομικής υπηρεσίας της Ένωσης.

Ζητεί, δε, από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, για τα καταγγελλόμενα του συναδέλφου, ώστε να εξαλειφθούν τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα τα οποία κατ’ επανάληψη έχουμε καταγγείλει.

 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης