Το πολυμορφικό μοντέλο της ΚIA κατάφερε να αποσπάσει την υψηλότερη βαθμολογία σε θέματα ασφαλείας, κατά τη διάρκεια των δοκιμών του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP. Αξίζει να αναφέρουμε πως όλα τα Venga που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά και στην Ελλάδα φέρουν πολύ πλούσιο εξοπλισμό που αφορά στην ενεργητική και παθητική ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, στον στάνταρ εξοπλισμό υπάρχουν ABS με Brake Assist System (BAS), Electronic Stability Control (ESC) με Hill Assist Control (HAC), 6 αερόσακοι (δύο εμπρός, πλευρικούς και τύπου κουρτίνας), με διακόπτη απενεργοποίησης του αερόσακου συνοδηγού, ενεργά προσκέφαλα, εμπρός ζώνες ασφαλείας τριών σημείων με προεταντήρες και προειδοποίηση ενεργοποίησης, σύστημα ISOFIX και αυτόματο σύστημα ξεκλειδώματος της πόρτας σε περίπτωση σύγκρουσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το KIA Venga διατίθεται με κινητήρα 1.4 λίτρων με 90 ίππους και 1.6 λίτρων με 125 ίππους και τιμές που ξεκινούν από 12.950 και 14.500 ευρώ αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα εντυπωσιάζει (σε σχέση με το μέγεθός του) ο χώρος αποσκευών που φθάνει τα 442 λίτρα, ενώ ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο είναι η εργοστασιακή εγγύηση που δίνει η KIA, περίπου για 7 χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης