Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όταν οδηγούμε, τα μάτια και τα αυτιά μας πρέπει να είναι αφοσιωμένα στον δρόμο και μόνο σε αυτόν, καθώς ποτέ δεν ξέρουμε τί θα συναντήσουμε. Μεγαλύτερο παράδειγμα οι εικόνες που κατέγραψε κάμερα κυκλοφορίας σε κεντρική διασταύρωση της Κίνας όπου ένα φρένο, ήταν αρκετό να σωθεί η ζωή ενός μικρού παιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το λευκό σεντάν είναι σταματημένο στη διασταύρωση και ο οδηγός του μόλις βλέπει το πράσινο φανάρι ξεκινά την πορεία του. Αυτό που δεν αντιλήφθηκε όμως στιγμή, είναι το γεγονός πως η μικρή του κόρη που βρισκόταν στα πίσω καθίσματα, κατά την εκκίνηση του οχήματος έπεσε από το παράθυρο και βρέθηκε στον δρόμο ξαπλωμένη. 

Ευτυχώς όμως το όχημα που ακολουθούσε δεν είδε μόνο το πράσινο φανάρι, αλλά και το παιδί να κείτεται στο οδόστρωμα. Αμέσως ο οδηγός του πάτησε φρένα και ακινητοποίησε το αυτοκίνητο, ουσιαστικά δημιουργώντας μία ασπίδα στο παιδί, κάτι που πολύ γρήγορα έκαναν και οι υπόλοιποι οδηγοί μέχρι που μερικά λεπτά αργότερα επέστρεψε η μητέρα του παιδιού.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Είναι ξεκάθαρο πως το παιδί είναι σε ηλικία που θα έπρεπε να βρίσκεται σε ειδικό και ασφαλισμένο κάθισμα και όχι να κρέμεται ελεύθερο από τα παράθυρα. Φαντάζεστε τί θα γινόταν εάν το αυτοκίνητο που ακολουθούσε είχε πολλά χιλιόμετρα και δεν προλάβαινε να σταματήσει;
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης