Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε το εργοστάσιο της Bentley στο Crewe το οποίο πιστοποιήθηκε με το νέο standard διαχείρισης ενέργειας, ISO 50001. Η απονομή του συγκεκριμένου βραβείου ήταν το αποτέλεσμα ενός σύνθετου ελέγχου που έγινε από ανεξάρτητη αρχή πιστοποίησης και αναγνώρισης, τη Lloyds Register Quality Assurance (LRQA). Για την επίτευξη του νέου αυτού παγκόσμιου standard, η Bentley έπρεπε να επιδείξει βελτιωμένη ενεργειακή επίδοση, συμπεριλαμβανομένης χρήσης και κατανάλωσης ενέργειας που οδηγούν σε μειωμένες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, μειωμένο κόστος ενέργειας και άλλα συναφή περιβαλλοντικά οφέλη.

Μετά από την απόκτηση της εταιρίας από τη Volkswagen το 1998, ένα σημαντικό τμήμα της  επένδυσης συνολικού ποσού ενός δισεκατομμυρίου λιρών στο ιστορικό εργοστάσιο Pyms Lane έχει διατεθεί για βελτιώσεις σε περιβαλλοντικά θέματα. Παρότι την περίοδο 2002 έως 2007 η παραγωγή αυτοκινήτων δεκαπλασιάστηκε, δεν υπήρξε ανάλογη αύξηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η εταιρία έχει θεσπίσει μία σειρά από πρωτοβουλίες που συμπεριλαμβάνουν βελτιώσεις σε θέματα θέρμανσης και φωτισμού, ελέγχου συστημάτων λέβητα και συμπιεσμένου αέρα, αυξημένης μόνωσης και πιο αποτελεσματικών μεταβλητών ταχυτήτων. Τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά. Μεταξύ 2000 και 2010 το ποσό της ενέργειας που καταναλώθηκε για την παραγωγή αυτοκινήτων μειώθηκε κατά δύο τρίτα και κατά 14% για όλο το εργοστάσιο.  Αυτό απέφερε εξοικονόμηση ενέργειας κατά 230 GWh – αρκετή για να ηλεκτροδοτήσει 11.500 κατοικίες για ένα  χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bentley επίσης μείωσε τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις και σε άλλους τομείς. Η στρατηγική της για την ανάκτηση και αξιοποίηση αποβλήτων έχει ήδη επιτύχει ποσοστό ανακύκλωσης 77%, πλησιάζοντας γρήγορα προς τον στόχο του 80% που έχει θέσει η εταιρία. Η χρήση νερού επίσης μειώνεται. Ειδικότερα, η χρήση νερού που αποτελεί σημαντικό μέρος της διαδικασίας επίστρωσης αμαξώματος μειώθηκε κατά το ήμισυ την τελευταία δεκαετία, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση στα επόμενα χρόνια.

Πάρτε μία γεύση από το εργοστάσιο της Bentley στο Crewe

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης