Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε αυτοκίνητα Lexus

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013, 19:23
Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε αυτοκίνητα Lexus
H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων LEXUS IS, IS-C και IS-F.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά 195 οχήματα, παραγωγής:
IS: 3 Ιουνίου 2005 – 26 Σεπτεμβρίου 2011
IS-C: 5 Δεκεμβρίου 2008 – 27 Σεπτεμβρίου 2011
IS-F: 13 Ιουλίου 2007 – 4 Ιουλίου 2011

Στους υαλοκαθαριστήρες των εμπλεκόμενων οχημάτων, δημιουργείται υψηλή τριβή στην επιφάνεια σύσφιξης μεταξύ του παξιμαδιού του βραχίονα των υαλοκαθαριστήρων και του ίδιου του βραχίονα, η οποία μπορεί να προκαλέσει ανεπαρκή σύσφιξη του παξιμαδιού. Αν η κίνηση των υαλοκαθαριστήρων εμποδιστεί από κάποιο εξωτερικό φορτίο, όπως π.χ. μεγάλη ποσότητα χιονιού στο παρμπρίζ, η ροπή στρέψης του μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων μπορεί να ξεπεράσει την ροπή ολίσθησης του βραχίονα, με αποτέλεσμα ο ένας ή και οι δύο υαλοκαθαριστήρες να δυσλειτουργούν. Αν αυτό συμβεί, δύναται να περιοριστεί η ορατότητα ασφαλείας του οδηγού προς τα έξω.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Lexus σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει προληπτική αντικατάσταση των παξιμαδιών του βραχίονα των εμπρός υαλοκαθαριστήρων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808000 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

Επιμέλεια: Νίκος Τσιαμτσίκας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013, 19:26