H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία «TOYOTA Ελλάς A.B.E.E.», σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA, μοντέλα Yaris, Corolla, RAV4 και Hilux.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά 39334 οχήματα, παραγωγής από 15 Φεβρουαρίου 2003 έως 30 Ιουλίου 2007, εκ των οποίων τα 31966 (Yaris και Corolla) αφορούν στον αερόσακο του συνοδηγού ενώ 7948 (RAV4, Hilux και Yaris) στον αερόσακο οδηγού*.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα οχήματα που ελέγχονται για τον αερόσακο συνοδηγού, ενδέχεται, συμφώνα με την σχετική ενημέρωση του προμηθευτή Takata, το σύστημα πυροκροτητή-εκτόνωσης του αερόσακου να μην λειτουργήσει βάσει των προδιαγραφών. Πιο συγκεκριμένα οι πυροκροτητές των αερόσακων συνοδηγού «ενός σταδίου» συγκεκριμένων μοντέλων (ονομαζόμενοι από την Takata ως SPI) ενδέχεται, λόγω της κατασκευής τους, μετά από την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό τους. Ως εκ τούτου είναι πιθανό σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να μην πραγματοποιηθεί η πλήρης εκτόνωσή του.

Για τα οχήματα που βρίσκονται υπό έλεγχο έλεγχο για τον αερόσακο του οδηγού, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αερόσακο «ενός σταδίου» ενδέχεται λόγω της κατασκευής των αερόσακων μετά από την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό τους. Ως εκ τούτου είναι πιθανό σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να διαρραγεί αυξάνοντας την πιθανότητα διαμελισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος / αντικατάσταση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

*580 οχήματα αφορούν και στον αερόσακο του οδηγού και του συνοδηγού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης