Η οδήγηση στο εθνικό επαρχιακό δίκτυο και κυρίως αυτές τις εβδομάδες είναι σύνηθες φαινόμενο για τους περισσότερους Έλληνες. Όμως η οδήγηση αυτή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους που μπορεί να μην μας έχουν περάσει καν από το μυαλό. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, σε αυτούς τους δρόμους κυκλοφορούν πολλά άγρια ζώα που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και θανατηφόρο τροχαίο. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που ξαφνικά εμφανίζονται από το πουθενά διαφόρων ειδών ζώα, όπως σκυλιά, αγελάδες, αλεπούδες κ.ά., τα οποία μπορεί να τρομάξουν τον οδηγό και να βρεθεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου εκτός δρόμου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το δείγμα στατιστικής από τις Η.Π.Α. όπου κάθε χρόνο προκαλούνται 1.5 εκατομμύριο τροχαία ατυχήματα με άγρια ζώα, εκ των οποίων τα 150 είναι θανατηφόρα. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν ειδικά συστήματα τα οποία τοποθετούνται στο αυτοκίνητο, και «καταλαβαίνουν» ότι μπροστά τους υπάρχουν τα εν λόγω ζώα. Με το που γίνει η ανίχνευση, το σύστημα αυτό εκπέμπει θορύβους έτσι ώστε να τρομάξει το ζώο και να μην γίνει κάποιο ατύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς στιγμήν, στην Ελλάδα δεν έχει εισαχθεί κάποιο τέτοιο προϊόν, όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε να μάτια μας δεκατέσσερα για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης