Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή η 16η μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στα ύψη αφού από εδώ και στο εξής κάθε αποτέλεσμα μετράει για τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών. Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμαστικών με τους πιλότους της Red Bull να σημειώνουν τους καλύτερους χρόνους.

Ο Φέτελ ήταν ο ταχύτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ακολούθησε ο Ουέμπερ. Οι δυο τους πάντως ήταν οι μοναδικοί που κατάφεραν να πετύχουν χρόνους κάτω από το 1:32. Η έκπληξη της ημέρας ήταν ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα που έφερε τη Renault στην 3η θέση αφήνοντας όλα τα μεγάλα ονόματα πίσω του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλόνσο και Μάσα αμφότεροι με Ferrari σημείωσαν τον 4ο και 5ο καλύτερο χρόνο της ημέρας και ακολούθησε ο Μπάτον με McLaren. Άτυχος ήταν ο Χάμιλτον που είχε έξοδο στο πρώτο σκέλος με αποτέλεσμα να σπάσει την εμπρός ανάρτηση και να μην έχει πολύ χρόνο να βρεθεί στις πρώτες θέσεις. Αρκετά καλή ήταν η εμφάνιση του Σουμάχερ που βρέθηκε και στα δύο σκέλη στην 8η θέση.

Σε γενικές γραμμές φάνηκε η ανωτερότητα των οδηγών της Red Bull οι οποίοι όμως θα πρέπει να σοβαρευτούν, να τρέξουν χωρίς άγχος για να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για αύριο από τις οποίες θα μάθουμε και τη σειρά εκκίνησης του Κυριακάτικου αγώνα.

Σχετικά με το γκραν πρι της Ιαπωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Είναι η 22η φορά που το ιαπωνικό γκραν πρι λαμβάνει χώρα στην πίστα της Suzuka. Έχει διεξαχθεί άλλες τέσσερις φορές στο σιρκουί στους πρόποδες του βουνού Fuji.

• Μόνο μία φορά έχει ανέβει στο βάθρο οδηγός από την Ιαπωνία – ο Αγκούρι Σουζούκι το 1990.

• Ο Μίκαελ ΣΟυμάχερ είναι ο πιο πετυχημένος οδηγός στους αγώνες της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, έχοντας 6 νίκες στο ενεργητικό του.

Σχετικά με την πίστα της Suzuka

• Κατασκευάστηκε το 1962 ως πίστα δοκιμών της Honda.

• Είναι το μοναδικό σιρκουί στο καλεντάρι με ανισόπεδη διαδρομή, σχηματίζοντας ένα τεράστιο «οκτώ».

• Είναι επίσης η μόνη που διαθέτει λούνα παρκ!


Πρώτο σκέλος κατατακτήριων δοκιμαστικών

Δεύτερο σκέλος κατατακτήριων δοκιμαστικών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης