Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις πινακίδες ιστορικών οχημάτων. Είναι γνωστό πως ορισμένοι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων (30 ετών και άνω) κάνουν κατάχρηση του δικαιώματος και τα χρησιμοποιούν για καθημερινή χρήση, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον ΚΟΚ αλλά και από τις Αρχές που εκδίδουν τέτοιες πινακίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, ένα αυτοκίνητο που εφοδιάζεται με ιστορικές πινακίδες μπορεί να κυκλοφορεί μόνο τις ημέρες που υπάρχουν εκδηλώσεις και ορισμένες ημέρες που έχουν να κάνουν με την συντήρηση του. Από εκεί και πέρα, κλασικά αυτοκίνητα απαγορεύεται να κυκλοφορούν τη νύχτα ή να.. μεταφέρουν θερμοσίφωνες όπως έχουμε δει στο παρελθόν.

Τα αυτοκίνητα με ιστορικές πινακίδες μπορούν να κυκλοφορούν μόνο όταν υπάρχουν εκδηλώσεις και όταν πηγαίνουν για συντήρηση…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίνηση… ματ για τους παράνομους
Οι άνθρωποι της ΦΙΛΠΑ (λέσχης φίλων παλαιού αυτοκινήτου) θέλοντας να διαφυλάξουν το δικαίωμα που τους δίνει το κράτος, προχώρησαν σε μία κίνηση… ματ έτσι ώστε να ακολουθούν ΟΛΟΙ τη νόμιμη οδό. Συγκεκριμένα και με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ (94/05.04.2013) έγινε γνωστό πως μαζί με τα Σωματεία – Μέλη της, από εδώ και στο εξής θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος κυκλοφορίας των οχημάτων με ιστορικές πινακίδες. Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως για να κυκλοφορεί κάποιος το ιστορικό του όχημα (σε οποιοδήποτε μέρος) είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει την λέσχη του προκειμένου να τηρείται σχετικό αρχείο.

Θέλουν να καθαρίσει ο χώρος…
Η κίνηση αυτή δείχνει και τον τρόπο που άνθρωποι που ασχολούνται με τα κλασικά οχήματα θέλουν να εξαλείψουν κάθε υπόνοια που υπάρχει σχετικά με τις πινακίδες. Οι ίδιοι δεν επιθυμούν ιδιοκτήτες που σκοπό έχουν την κυκλοφορία τέτοιων οχημάτων για να μην καταβάλουν φόρους και τέλη κυκλοφορίας. Με αυτή την κίνηση της ΦΙΛΠΑ, το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και η Τροχαία θα μπορεί να ελέγχει αυτά τα οχήματα και να διαπιστώνει κατά πόσο μετακινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας ή όχι.

Επιπλέον θα εξαλειφτούν τα φαινόμενα με αγγελίες που κατακλύζουν το διαδίκτυο και προσπαθούν να δελεάσουν υποψήφιους αγοραστές.

 

Διαβάστε επίσης: Κομπίνα με κλασικά αυτοκίνητα

Διαβάστε επίσης: Μετέφερε… θερμοσίφωνα με αυτοκίνητο που έφερε ιστορικές πινακίδες

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης