Το νέο όπλο της Scania με την ονομασία R που αναμένεται να… οργώσει Ελλάδα και Ευρώπη παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η Scania στους φίλους της μάρκας. Παράλληλα έσβησε τα 25 κεράκια που ισοδυναμούν σε ισάριθμα χρόνια συνεργασίας με την εταιρία Πετρόπουλος ενώ οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι γιόρτασαν και τα 40 χρόνια κινητήρες V8. Η zougla.gr βρέθηκε στην εκδήλωση και είδε από κοντά το νέο μοντέλο της σουηδικής φίρμας που μόνο φορτηγό δεν θυμίζει, αλλά ένα χλιδάτο αυτοκίνητο 4×4 με ανέσεις που θα ζήλευαν πανάκριβες κατασκευές.

Ο χώρος εργασίας του οδηγού…Το νέο μοντέλο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα σειρά R της Scania αποτελεί το εργαλείο για τον επαγγελματία και ανταπεξέρχεται στις υψηλότερες απαιτήσεις σχετικά με την οικονομία καυσίμων, την άνεση του οδηγού και την αξιοπιστία. Αυτά είναι και τα τρία χαρακτηριστικά του μοντέλου που προκαλεί επίσης και με την σχεδίαση του. Εξωτερικά έχουμε νέα γρίλια με περισσότερο διακριτές οριζόντιες γραμμές και μεγαλύτερο λογότυπο που βοηθά στην βελτίωση ροής του αέρα και επιτρέπει την εισαγωγή περισσότερου αέρα στο ψυγείο και στο χώρο του κινητήρα. Προαιρετικά τα φώτα πορείας και οι συσκευές καθαρισμού υψηλής πίεσης των προβολέων είναι ενσωματωμένες στο σχεδιασμό και διαθέσιμες για όλους τους θαλάμους. Σε όλα τα μοντέλα τρακτόρων, ενσωματώνονται επίσης πλευρικές ποδιές χαμηλά τοποθετημένες, με βασικό χρώμα ίδιο με αυτό του θαλάμου. Εναρμονίζονται με το στιλ του μπροστινού τμήματος και τις γραμμές των σκαλοπατιών επιβίβασης. Το νέο αεροδυναμικό σχήμα βελτιώνει επίσης την κατανάλωση καυσίμου κατά 0,6%, σε σύγκριση με τις υπάρχοντες πλευρικές ποδιές. Οι νέες αυτές ποδιές είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να εσωκλείουν μεγάλα ρεζερβουάρ, ένα σκαλοπάτι για την πλατφόρμα συντήρησης και μια ενσωματωμένη αριστερή εξάτμιση. Τώρα μπορεί να τοποθετηθεί ντεπόζιτο έως και 1.500 λίτρα σε όλους τους τράκτορες 4×2, καθώς και κινητήρες EGR και SCR.

Η χωρητικότητα καυσίμου φτάνει τα 1.500 λίτραΠλήρως αυτόματο

Η νέα γενεά Scania Opticruise περιλαμβάνει μια πλήρως αυτοματοποιημένη έκδοση με ένα νέο αυτόματο σύστημα συμπλέκτη. Με το Opticruise διαθέσιμο σε 8, 12 – και 12+2 κιβώτια ταχυτήτων, αυτό σημαίνει ότι η Scania προσφέρει τώρα μία κορυφαία και ευρύτερη σειρά συστημάτων. Ο νέος ηλεκτρικά ελεγχόμενος αυτόματος συμπλέκτης σημαίνει γρηγορότερες και ομαλότερες αλλαγές και ακρίβεια ανωτέρας ποιότητας. Επίσης το νέο λογισμικό περιλαμβάνει ένα νέο προγραμματισμό που προσαρμόζει το σύστημα αλλαγής των ταχυτήτων στο ύφος της οδήγησης, του φορτίου και της κλίσης του δρόμου. Ο ηλεκτρικός συμπλέκτης και το νέο λογισμικό βοηθούν να δημιουργηθεί μια θαυμάσια άνεση στην οδήγηση. Ο οδηγός σίγουρα θα αισθανθεί τη διαφορά κατά την διάρκεια των αλλαγών ταχυτήτων, είτε πρόκειται για ανηφοριά, είτε για κατηφοριά είτε κατά την προσέγγιση σε διασταυρώσεις και πλατείες είτε στα φανάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η… καφετιέρα είναι βασικό αξεσουάρ για τη σειρά RΚάνει και… καφέ

Ένα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό της σειράς R είναι η ανέσεις που προσφέρει. Το κρεβάτι έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μεγάλη άνεση ενώ το στρώμα είναι από τα καλύτερα της αγοράς. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα πτυσσόμενο τραπέζι για φαγητό ή εργασία και φυσικά πάρα πολλές θήκες για τα προσωπικά αντικείμενα του οδηγού. Τέλος, η καφετιέρα διαθέτει χρονοδιακόπτη που επιτρέπει στον οδηγό να ξυπνάει με το άρωμα του φρέσκου καφέ κάθε πρωί.

Η νέα γενιά R της Scania είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τα 120.000 €.

To video από την εκδήλωση της Scania για το νέο R

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης