Το SEAT Leon αναδείχθηκε ως το καλύτερο εισαγόμενο αυτοκίνητο της κατηγορίας του κατά την ψηφοφορία για «Τα Καλύτερα Αυτοκίνητα του 2009», μετά από μια επιλογή που έγινε από περισσότερους από 92.000 αναγνώστες του γερμανικού αυτοκινητικού περιοδικού «Auto Motor and Sport».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σύνολο, τα αυτοκίνητα αξιολογήθηκαν σε δέκα διαφορετικές κατηγορίες, και το Leon κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία του, όπου υπήρξαν 32 υποψήφιοι. Το 12.2% των αναγνωστών ψήφισε το SEAT Leon, το οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση -μεταξύ των εισαγόμενων αυτοκινήτων-  της κατηγορίας του.

Το SEAT Leon είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον αγωνιστικό τομέα, αφού έγραψε ιστορία όντας το πρώτο πετρελαιοκίνητο αγωνιστικό που κέρδισε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατακτώντας πολλές από τις πρώτες θέσεις των πολύ απαιτητικών πιστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τουρισμού της FIA WTCC (World Touring Car Championship). Η κατάκτηση του τίτλου των κατασκευαστών ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τη SEAT, καθώς επίσης και η κατάκτηση του τίτλου των οδηγών για το Γάλλο Yvan Muller. Δεύτερος ήταν ο ιταλικής καταγωγής Gabriele Tarquini, ενώ και οι δύο οδηγοί είναι επίσημοι οδηγοί της ισπανικής μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης