Αποφασισμένος για τη νίκη που στερήθηκε στην Αυστραλία φαίνεται πως είναι ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη σημερινή πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών στη Μαλαισία.

Ο Βρετανός πιλότος ήταν και στις δύο περιόδους ο ταχύτερος όλων, με τον τελευταίο του χρόνο στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές (1:38.172) να είναι ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργός από τον πρωινό του, λόγω μιας μικρής κίνησης που βρήκε στην πίστα κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βρετανός είχε πετύχει την καλύτερη πρωινή επίδοση με τη σκληρή γόμα της Pirelli.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χάμιλτον πέρασε, θα μπορούσε κανείς να πει, μία εύκολη ημέρα, χωρίς προβλήματα. Στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών σημείωσε αρκετά νωρίς την καλύτερη επίδοση της ημέρας. Αρχικά, έχασε την πρώτη θέση για λύση από τον εξαιρετικό Ντανιέλ Ρικιάρντο με την Toro Rosso, αλλά κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να επιστρέψει σε αυτή.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά της Mercedes με τον Μίκαελ Σουμάχερ να απαντήσει στον Βρετανό πιλότο. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με τη μεσαία γόμα και μικρό φορτίο καυσίμου ανέβασε την W03, έριξε ακόμη περισσότερο τους χρόνους του και ανέβηκε στην κορυφή. Και πάλι όμως η απάντηση του Χάμιλτον ήταν άμεση, καθώς βγήκε από τα πιτς κα με τη μαλακή γόμα κατάφερε να πάρει «κεφάλι» και να ολοκληρώσει την ημέρα από την πρώτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης