Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το φετινό ράλι Ακρόπολις δεν θύμισε σε τίποτα αυτά που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα μπορεί να ήταν ότι καλύτερο για αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι αλλά γι’ αυτά που έχουμε ζήσει στο παρελθόν σίγουρα ήταν κάτι που δεν άρεσε (συγκριτικά με τα… καθαρόαιμα Ακρόπολις των προηγούμενων ετών).

Ακρόπολις μόνο στο όνομα…
Για να εξηγηθούμε και να αρχίσουμε να ξεδιπλώνουμε το κουφάρι. Ακρόπολις σημαίνει… Ακρόπολη, καλοκαίρι, εκδρομή, αυτοκίνητα εξωπραγματικά ή τα πιο δυνατά που υπάρχουν, ενημέρωση από τα Μέσα… Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν είδαμε φέτος. Η Ακρόπολη δεν υπήρχε πουθενά καθώς η εκκίνηση δόθηκε από την διώρυγα της Κορίνθου (θα μπορούσε να λέγεται και ράλι Κορίνθου ή Λουτρακίου). Το σκηνικό του καιρού δεν άρεσε καθώς οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει τον αγώνα με τη ζέστη, τον ήλιο το χώμα… (φέτος είχε και άσφαλτο). Τα αυτοκίνητα των εργοστασιακών ομάδων ήταν πολύ όμορφα και γρήγορα αλλά δεν ήταν… WRC. Τέλος η προβολή ήταν ελάχιστη, με εξαιρέσεις, που σίγουρα δεν αρμόζει σε ένα τόσο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


To φετινό Ακρόπολις μπορεί να είχε καλό θέαμα αλλά δεν ήταν το καθαρόαιμο Ακρόπολις που ξέραμε από το παρελθόν…

Η αλήθεια (το έχουμε ξαναπει) πονάει…
Μήπως όμως όλα αυτά μας δείχνουν κάτι; Μήπως επειδή γράφουμε και πάλι την αλήθεια θα γίνουμε οι κακοί; Μήπως θα μείνουμε στον… άσσο καθώς για εκεί οδεύει το πράμα; Μήπως λεφτά δεν υπάρχουν γιατί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν τα έδωσε (μπορεί να το κάνει τις επόμενες ημέρες) επειδή κάτι… μυρίστηκε; (για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες).

Διαβάζοντας το σημερινό δημοσίευμα θα σας μεταφέρουμε τις συζητήσεις ανθρώπων που έχουν να κάνουν με το Ακρόπολις. Άνθρωποι που έχουν δώσει την ψυχή τους για τον αγώνα, ως έμμισθοι, φυσικά… Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω αφορούν, την Αλυτάρχη του Ακρόπολις επί 13 συναπτά Ανίτα Πασαλή, τον μέλος της οργανωτικής επιτροπήγ Στράτη Χατζηπαναγιώτου και ενός εκ των παλαιοτέρων κριτών στην Ελλάδα Αντώνη Μπουκαούρη (ο συγκεκριμένος δεν είναι έμμισθος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύβρεις και κοκορομαχίες…
Η… κοκορομαχία ξεκίνησε όταν ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου κατηγόρησε την Αλυτάρχη (κατόπιν εορτής βέβαια) ότι αυτή είναι η υπεύθυνη που υποβαθμίστηκε ο αγώνας. Το συγκεκριμένο του άρθρο το κατέβασε από το Facebook (συνήθης τακτική) που είχε ως αποτέλεσμα να δώσει και η κ. Πασαλή την δική της απάντηση:

 

Τι έγραψε στο Facebook η Αννίτα Πασσαλή

 
«Η κυρία που υποβάθμισε…»
Ε, ναι λοιπόν! Αυτή είμαι εγώ.
Τόση μεμψιμοιρία, τόση κακία, τόση μικρότητα; Θα μου πεις έτσι είναι η ράτσα μας από δημιουργίας της Ελλάδας. Οι διχόνοιες, οι έριδες υπήρχαν πάντα και ο Εφιάλτης δεν τελείωσε με την προδοσία του στις Θερμοπύλες. Έτσι είμαστε, έτσι είναι και ο μικρόκοσμος μας, ο χώρος των ελληνικών αγώνων.
Σκέφτηκε κανείς απ’ όλους αυτούς που γράφουν όλα αυτά τα πικρόχολα αν, το να θέλουμε το Ράλλυ Ακρόπολις πίσω στο WRC θα έπρεπε να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση ακόμα να το διοργανώσουμε; Ότι έκαναν λάθος που μας το πήραν; Ότι εξακολουθούμε να είμαστε εδώ και ξέρουμε να κάνουμε αγώνα υψηλού επιπέδου;

Όλοι αυτοί οι κριτές του καναπέ, είμαι σίγουρη ότι θα ήθελαν να ακούσουν αυτά που ακούσαμε εμείς την Κυριακή το βράδυ από στόματα ανθρώπων του Eurosport, των ομάδων και όχι μόνο, που δεν είναι συμπλεγματικοί και που ξέρουν να αναγνωρίζουν τον αγώνα που ξεχωρίζει και που δεν έχει καμία σχέση σε όλα τα επίπεδα με κανέναν άλλον αγώνα στον οποίο έχουν βρεθεί.
Πώς αλήθεια ακυρώνεται η δουλειά κάποιων ανθρώπων που δουλεύουν όλα αυτά τα χρόνια όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα, ασταμάτητα, με τεράστιες ευθύνες, με επιβάρυνση ακόμα και της υγείας τους; Πώς ακυρώνεται η δουλειά των εκατοντάδων κριτών, αλλά και των εθελοντών που βάζουν ψυχή και δύναμη για να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα;
Τη δουλειά των ανθρώπων αυτών που έστηναν τις ειδικές της Κεντρικής Ελλάδας, οι ίδιοι που όταν κάποιοι ελαφρά τη καρδία μετά από την επιτυχία του ΟΑΚΑ πήραν τον αγώνα από τη Λαμία και τον έφεραν στην απρόσωπη Αθήνα, τον στήριξαν και πάλι και είναι οι ίδιοι που θα είναι εκεί όταν και πάλι τους ζητηθεί να τον ξαναστηρίξουν και θα το κάνουν ακόμα και με περικοπές στις μικρές αποζημιώσεις τους.
Γιατί φέτος αποδείχθηκε περίτρανα ότι Ακρόπολις χωρίς χρήματα γίνεται, χρήματα χωρίς Ακρόπολις δεν υπάρχουν. Αυτός ο αγώνας έγινε με τα «ψέματα», έγινε γιατί ένας νέος άνθρωπος εξακολουθεί να θέλει να το «παίζει» Δον Κιχώτης και γιατί αν δεν υπήρχε αυτός, το Ακρόπολις θα είχε σταματήσει να γίνεται από το 2009!
Στα 58 μου χρόνια και μετά από 13 χρόνια σε αυτή τη θέση, έχω μάθει να δέχομαι την κριτική, να προσπαθώ να βελτιωθώ και παραδέχομαι πρώτη τα λάθη μου. Δεν δέχομαι όμως την κακοπροαίρετη κριτική και κυρίως από ανθρώπους που δεν έχουν προτάσεις και που λακίζουν στην πρώτη δυσκολία.
Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Και ο νοών νοείτω!!!

Και έτσι για την ιστορία. Γιατί δεν λένε πώς με είπαν κάποιοι όταν άκουσαν περί ΟΑΚΑ πριν από 10 χρόνια; Κι ακόμα που ήταν ο εισαγγελεύς στις αντίστοιχες τζιμκάνες άλλων μεγάλων αγώνων; Θα μου πεις αυτοί έχουν χρήματα και «στολίζουν» τις εκδηλώσεις αυτές, δεν παύουν όμως να γίνονται για να μαζέψουν όλους αυτούς που ποτέ δεν πρόκειται να πάνε στα βουνά και αλλιώς δεν θα μάθουν ποτέ τι σημαίνει ράλλυ. Τρομάρα μας… Θέλουμε και επιστροφή του Ακρόπολις στο WRC. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!!!

Τα λόγια αυτά σίγουρα αποτυπώνουν τη άσχημη θέση στην οποία βρίσκεται ο εθνικός μας αγώνας. Μετά από το ξεμπρόστιασμα ο κ. Χατζηπαναγιώτου, δημοσιογράφος αυτοκινήτου στο επάγγελμα και μέλος της οργανωτικής επιτροπής (!!!) απάντησε ως εξής:  

 

Τι έγραψε στο Facebook ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου

Σεβόμενος το ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, τον αγώνα η ζωή μου όλη :

ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ

ΟΥΔΕΠΟΤΕ αμφισβήτησα την ασφάλεια και την οργάνωση της υπέρ ειδικής στην Κόρινθο. Εντελώς αυθόρμητα και βλέποντας το βίντεο όντας 750 χιλιόμετρα μακριά, σχολίασα ίσως άκομψα, ότι απαιτείται η παρέμβαση εισαγγελέα σε σχέση με την αισθητική και την ιστορία του Ράλι. Παραδέχομαι οτι έπρεπε να γράψω “εισαγγελέας” και αναρωτιέμαι. Όλοι αυτοί οι στεναχωρημένοι και πικραμένοι και θυμωμένοι και απογοητευμένοι από το σχόλιό μου, πρώτη φορά διαβάζουν ΣΧ;
Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός άρεσε, οπότε το σχόλιο μου με εκθέτει και βέβαια με προβληματίζει αφού είναι σαφές πως δε μιλάμε την ίδια γλώσσα με το συγκεκριμένο κοινό όσο σεβαστή και αν είναι η γνώμη του. Τέλος, θεωρώ επιεικώς κατασκευασμένη αλητεία, η μετάφραση των όποιων, να υπονοεί ότι εγώ, ο Στρατισινο, δεν εκτίμησα, δε σεβάστηκα και υποβάθμισα-απαξίωσα το αίμα που έφτυσε ο ανώνυμος κριτής ώστε από το τίποτα να φτιαχτεί η όποια διαδρομή.
Έχω μεγάλο σεβασμό με αποδείξεις, για τον εργάτη, τον κριτή, τον ενδιάμεσο, το φύλακα και όλους αυτούς. Επί του προκειμένου, η ΣΥΓΓΝΩΜΗ είναι δεδομένη.
Επαναλαμβάνω. Η εικόνα του αγωνιστικού Σκοντα να περιστρέφεται γύρω από κάτι σαν βαρέλι όπως το έκαναν οι Τσαντουλαίοι στις δεξιοτεχνίες του 1960-70, μου έκατσε άσχημα στο στομάχι. Αυτά και δεν θα επανέλθω από αυτό το χώρο._ Στρατισινο

Υγ. Περί της γενικότερης θεσμικής υποβάθμισης, μπορούμε να μιλάμε για πολύ καιρό. Πάντως, δεν ήμουν εγώ που πήγαινα -ερχόμουν στη FIA και ειμαι ο τελευτάιος που θα τοποθετούσα τον αγώνα στο ύψος μου, θεωρώντας το εθνικό γεγονός, προσωπική υπόθεση …

Υγ2. Αντιλαμβάνομαι το άγχος και την αγωνία στελεχών της οργάνωσης. Βλέπετε, επι του προκειμένου και οι υπάλληλοι έχουν φωνή και πλήκτρα.

Στη συνέχεια το λόγο (μέσω Facebook πάντα) πήρε ο Αντώνης Μπουκαούρης ο οποίος μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα για τον Στρατισίνο: 

 
Τι έγραψε στο Facebook ο Αντώνης Μπουκαούρης

Ο Mr ΕΜΜΕΤΟΣ “ξαναχτύπησε”… Αυτή την φόρα τα έβαλε με την Αλυτάρχη του Ακρόπολις και με την
σουπερ ειδική …. Συγγνώμη Κυρίες – Κύριοι άλλα θα του απαντήσω στην γλώσσα που γνωρίζει και καταλαβαίνει …. ΡΕ ΠΑΛΙΟΚΑΘΙΚΙ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ????? ΔΕΝ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕΣ ΚΙ’ΕΣΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ?????? ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΓΕΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΣ (???) ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ?????? ΕΜΕΙΝΕΣ ΕΚΕΙ , ΧΟΝΤΡΟΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΡΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΟΥΡΙΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕΣ , ΒΓΑΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΙΜΗΤΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ , ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΩΑ !!!!! ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΚΑΘΙΚΙ !!!!!!!

 
Διαβάστε παρακάτω τα κωδικοποιημένα κείμενα του Στρατισίνο που ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει ότι το μεγαλύτερο Μέσο στην Ελλάδα θέλει να στηρίξει τους αγώνες. Μάλιστα τα βάζει και με την Ομοσπονδία που θεωρεί υπαίτια γιατί θέλει την μέγιστη προβολή του σπορ!!!

Όποιος δεν τον προσκηνά είναι αλήτης!!!
Συμπερασματικά ο κύριος (;) Στράτης Χατζηπαναγιώτου που ξέρει να κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα, είναι αυτός που δεν δέχεται άλλη άποψη εκτός από την δική του, είναι αυτός που όταν γυρίζεις την πλάτη σε “μαχαιρώνει”, είναι ο ίδιος που ο πνευματικός του πατέρας Κώστας Καββαθάς δεν τον αναγνωρίζει ούτε καν σαν όνομα! Είναι αυτός που δεν ήθελε (!) το zougla.gr χορηγό επικοινωνίας του ράλι Ακρόπολις, όταν το zougla.gr, το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό portal, είναι ήδη χορηγός επικοινωνίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι. Είναι αυτός που έγραφε πως όσοι έδωσαν το ΟΚ για τη συνεργασία ομοσπονδίας – zougla με σκοπό να προβληθεί το σπορ είναι ξευτίλες και αλήτες!!! Τέλος όταν σε ανάρτηση άρθρου που αναφερόταν ότι η κίνηση της ΟΜΑΕ και του προέδρου της Μανώλη Χαλιβελάκη με το zougla.gr ήταν άριστη για να ενημερώνετε ακόμα περισσότερο ο φίλαθλος κόσμος ο ίδιος απάντησε με τον πιο χυδαίο τρόπο (βλέπε σχετική εικόνα). Είναι αυτός που τόσα χρόνια επί δεκαετίες αποφασίζει για τις τύχες του σπορ το οποίο συνεχώς κατρακυλά. 

Παρακολουθήστε την συνέντευξη του Κώστα Καββαθά ο οποίος λέει ξεκάθαρα πως δεν γνωρίζει τον… Στράτη Χατζηπαναγιώτου

 

Πραγματικά μας κάνει εντύπωση πως ένας άνθρωπος που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια την προβολή του σπορ δεν νοιάζεται γι’ αυτή και με περίεργους τρόπους προσπαθεί να απομακρύνει όσα Μέσα προσπαθούν να ασχοληθούν με την προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μήπως τελικά κάτι άλλο συμβαίνει; Μήπως η αγάπη για το σπορ είναι “αγάπη” για άλλους λόγους που δεν ξέρουμε (ή ξέρουμε και θα αποκαλύψουμε σύντομα;). Όλα αυτά σίγουρα μας προβληματίζουν και μας βάζουν στην πρίζα για να ψαχτούμε ακόμα περισσότερο.

Γιατί δημοσιογραφία είναι έρευνα… Όχι Μέσο για να κάνεις χατίρια σε φίλους και να φαίνεσαι ο καλύτερος του χωριού…

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας…

Διαβάστε την αντίδραση του Στρατισίνο όταν έμαθε ότι το zougla.gr θα είναι χορηγός επικοινωνίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι!!!


 *Ο τίτλος του άρθρου βγήκε από αυτά που γράφτηκαν στο… Facebook

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης