Απέδωσε καρπούς το ανθρωποκυνηγητό των Αρχών για την ταυτοποίηση του οδηγού της Lamborghini που συμμετείχε σε άκρως επικίνδυνες κόντρες στην Παραλιακή.

Υπενθυμίζεται ότι σε βίντεο που ανέβηκαν στο YouTube απεικονιζόταν το εν λόγω super car να συμμετέχει σε κόντρες με ταχύτητες που υπερέβαιναν τα 300 χιλιόμετρα την ώρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο οδηγός-ιδιοκτήτης της Lamborghini ταυτοποιήθηκε, ενώ οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους και τα στοιχεία ταυτότητας του οδηγού ενός Audi R8 που κινείται επίσης με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, το βίντεο που «πρόδωσε» τους δύο οδηγούς δείχνει τη Lamborghini και το R8 σε κόντρα στη Λεωφόρο Σχιστού, το βράδυ του Σαββάτου. Και οι δύο «κοντράκηδες» είχαν αναρτήσει τα σχετικά βίντεο… περήφανοι, στους λογαριασμούς τους.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την επιβολή διοικητικών προστίμων, αλλά και των άλλων κυρώσεων που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχέδιο της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής εφαρμόστηκε στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών. Μάλιστα, βραδινές ώρες της 9ης/4 προς 10/4 πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Παραλιακής (Λ. Ποσειδώνος – Ε.Ο. Αθηνών – Σουνίου – Λ. Βουλιαγμένης) 362 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 106 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, από τις οποίες η μία σε βαθμό πλημμελήματος.

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν πέντε αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής και τέσσερις αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

• 56 για υπέρβαση ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας,

• 39 για παράνομη στάθμευση, από τις οποίες 2 για ράμπα αναπήρων και 3 σε ειδικούς χώρους στάθμευσης αποκλειστικά οχημάτων Ατόμων με Αναπηρία,

• 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

• 1 για οδήγηση για επίδειξης ικανότητας,

• 1 για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,

• 1 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

• 1 ανασφάλιστο όχημα,

• 1 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

• 4 για μη εφοδιασμό με αποτελεσματικό σιγαστήρα.

Επιπροσθέτως, αφαιρέθηκαν 34 ζεύγη πινακίδων και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 53 άδειες ικανότητας οδήγησης. Τέλος, ακινητοποιήθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, υψηλών επιδόσεων, το οποίο θα οδηγηθεί για έκτακτο τεχνικό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης