Ακόμη ένα μοντέλο υψηλής τεχνολογίας θα δούμε το ερχόμενο έτος από την BMW και πιο συγκεκριμένα τη νέα έκδοση ΑctiveHybrid της Σειράς 5.

Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει για τον συνδυασμό του 6κύλινδρου βενζινοκινητήρα TwinPower Turbo με ηλεκτροκινητήρα και το ολοκαίνουριο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η συνολική ισχύς φθάνει τους 340 ίππους και μπορεί μέχρι τα 60 χιλιόμετρα να κινείται μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, παράγοντας μηδενικούς ρύπους. Ο μέσος κύκλος κατανάλωσης σε κανονικούς ρυθμούς κίνησης κυμαίνεται μεταξύ 6,4-7 λίτρα ανά 100 χλμ., με τις εκπομπές CO2 να είναι στα 149-163 γρ./χλμ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα ActiveHybrid 5 επιταχύνεται στα 0-100 σε 5,9 δευτερόλεπτα, με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου να φορτίζονται αυτόματα, με το πάτημα του φρένου ή όταν το αυτοκίνητο κινείται χωρίς γκάζι, για παράδειγμα σε μια κατηφόρα. Πατώντας την ένδειξη ECO PRO mode, ο βενζινοκινητήρας σβήνει ακόμα και με ταχύτητες έως 160 χλμ./ώρα, αρκεί το αυτοκίνητο να ρολάρει και να μην πιέζεται.

Η νέα έκδοση της γερμανικής φίρμας περιλαμβάνει πλήρες πακέτο εξοπλισμού, από το σύστημα Start/Stop, το σύστημα πλοήγησης Professional που προβλέπει την κυκλοφορία, ζάντες 18 ιντσών, ένα μοναδικό χρώμα Bluewater metallic για το αμάξωμα, αλουμινένια πλάκα στην κεντρική κονσόλα, ακόμα και κάλυμμα με την επιγραφή ActiveHybrid Power Unit στο περίβλημα της μπαταρίας, που βρίσκεται στον χώρο αποσκευών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο από την ActiveHybrid 5

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

           

           

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης