Ο νέος κινητήρας του VW Group που έχει εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες σε διάφορά μοντέλα, όπως Skoda Fabia, VW Polo κ.λπ., έχει δεχθεί πολύ καλές κριτικές και θεωρείται μία από τις καλύτερες λύσεις, τουλάχιστον όσον αφορά στην ελληνική αγορά.

Οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας, βλέποντας ότι το νέο αυτό μηχανικό σύνολο έχει τεράστια ζήτηση, αποφάσισαν να το τοποθετήσουν και στο Audi A3 Cabrio, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε έναν περίπου μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας αυτός έχει χωρητικότητα 1.200 κ.εκ. και με την προσθήκη turbo αποδίδει 105 ίππους προσφέροντας ιδανικές επιδόσεις. Συγκεκριμένα, η επιτάχυνση από στάση έρχεται σε 12,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 190 χλμ./ώρα.

Συγκριτικά με τον κινητήρα 1.6 MPI που αντικαθιστά, τα νούμερα είναι ακόμα καλύτερα (0-100 σε 12,5 και τελική 183 χλμ./ώρα). Σημαντικό ρόλο παίζει και η κατανάλωση καυσίμου, η οποία κυμαίνεται στα 5,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 αγγίζουν τα 132 γραμμάρια το χλμ. Το Audi A3 cabrio διατίθεται με μαλακή οροφή (soft top).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης