Επιβεβαιώνοντας την αφοσίωση της Honda σε τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, το American Council for an Energy-Efficient Economy (ACEEE) κατέταξε τρία οχήματα Honda μεταξύ των “πιο πράσινων οχημάτων 2009”, και  το Civic GX NGV (με φυσικό αέριο) στην πρώτη θέση στον πίνακα ως το πιο πράσινο αυτοκίνητο  για έκτη συνεχή χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη 12η ετήσια κατάταξη του “Green Book® Online” για περιβαλλοντικά συμβατά οχήματα (διατίθεται στο www.greenercars.org), το Civic GX με φυσικό αέριο κατατάχθηκε πρώτο, ενώ το βενζινοκίνητο Jazz και το Civic Hybrid συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 12 πιο οικολογικών οχημάτων που διατίθενται στην οικογένεια της Honda στις Η.Π.Α.

Είναι η ένατη συνεχόμενη χρονιά που μοντέλο της Honda κατακτά την πρώτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση μία μέθοδο μέτρησης, που περιλαμβάνει οικονομία καυσίμου, επιπτώσεις σχετικές με την υγεία, και εκπομπές ρύπων που ευθύνονται για την παγκόσμια θερμότητα, γίνεται ανάλυση όλων των οχημάτων και βαθμολογούνται με ένα ‘Πράσινο Σκορ’. Η βαθμολογία αυτή χρησιμοποιείται στο σύστημα αξιολόγησης του ACEEE, βάσει του οποίου κρίνεται η συνολική περιβαλλοντική απόδοση κάθε οχήματος, συμπεριλαμβανομένου ενός πίνακα με τα 12 πιο “πράσινα” και 12 πιο “οικονομικά σε κατανάλωση” μοντέλα.

Το American Council for an Energy-Efficient Economy είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των μεταφορικών μέσων για την προώθηση τόσο της οικονομικής ευημερίας όσο και τις προστασίας του περιβάλλοντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης