Το RCZ, το πρώτο αυτοκίνητο «ειδικής έκδοσης» της Peugeot, ψηφίστηκε ως το «ομορφότερο αυτοκίνητο της χρονιάς – 2009» στο περίβλεπτο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου. Αυτός ο τιμητικός τίτλος ήταν αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας περισσότερων από 100.000 χρηστών του διαδικτύου από 62 χώρες.
Ο τίτλος του «Ομορφότερου αυτοκινήτου της χρονιάς» που απονεμήθηκε στο RCZ, αντηχεί τη νέα εταιρική εικόνα της Peugeot που αποκαλύφθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, και εκφράζεται από την νέα χαρακτηριστική φράση : Peugeot, MOTION & EMOTION.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ περισσότερο από ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που βγήκε στην παραγωγή, το RCZ σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο στην ιστορία των ιδιαίτερα απολαυστικών αυτοκινήτων της Peugeot. Αυτό το 2+2 coupe υπερηφανεύεται για τον εκφραστικό, γεμάτο δράση σχεδιασμό του, τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του οποίου είναι η οροφή και το πίσω παράθυρο με τους διπλούς θόλους, καθώς και τα δύο αλουμινένια roll-bars. Αυτό το ξεχωριστό εσωτερικό τοποθετεί τον οδηγό σε ένα σπορ και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο περιβάλλον, ιδανικό για να απολαύσει την οδηγική εμπειρία του RCZ στο μέγιστο.

Το RCZ έχει δημιουργήσει μεγάλο ενθουσιασμό στο κοινό. Όταν παρουσιάστηκε στην τελευταία Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, για όλα τα 200 αριθμημένα αυτοκίνητα της ειδικής περιορισμένης έκδοσης RCZ, έγιναν προ-κρατήσεις μέσα σε 48 ώρες. Κερδίζοντας αυτό το βραβείο – τέταρτη φορά για την Peugeot – τη χρονιά που η Μάρκα γιορτάζει επέτειο 200 χρόνων, το RCZ διαιωνίζει την παράδοση των απολαυστικών αυτοκινήτων που έχουν σχηματίσει την εικόνα και την ιστορία της Peugeot, ενώ παράλληλα δίνει μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθένα από τα 205 GTi, 206 CC, 207 RC, 302 Darl’Mat, 306 S16, 402 Eclipse, Coupe 406 ή 504, έχουν ενισχύσει την εικόνα της εταιρίας, μέσω του ύφους, της οδηγικής απόλαυσης και του καινοτομικού σχεδιασμού τους. Το RCZ, ένα αυτοκίνητο με ξεχωριστό στυλ, θα ξεκινήσει την εμπορική του κυκλοφορία τον Απρίλιο σε 30 χώρες σε όλον τον κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης