Πριν από λίγους μήνες παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης η Porsche 918, ένα υβριδικό super car που κατάφερε να κλέψει την παράσταση. Φυσικό, άλλωστε, αν ρίξει κάποιος μία ματιά στο συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και τις επιδόσεις του, που κόβουν την ανάσα.



Και ποιος δε θα ‘θελε να βρίσκεται στη θέση του οδηγού μίας Porsche 918 Spyder

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 3.4 λίτρων V8 κινητήρας, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, προσφέρει και φοβερές επιδόσεις αλλά και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, που θα ζήλευε ακόμα και ένα Daihatsu. Οι 500 ίπποι που αποδίδει το γερμανικό “τέρας” επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα αλλά το εντυπωσιακότερο από όλα είναι το γεγονός ότι, σε νορμάλ συνθήκες, “καίει” μόλις 3 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.



Πίσω όψη που κόβει την ανάσα…

Αν και οι Γερμανοί περίμεναν ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν θα είχε την ανάλογη ζήτηση, έπεσαν έξω, αφού μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να το αποκτήσουν περισσότεροι από 900 πελάτες. Αυτό βεβαίως έχει προβληματίσει θετικά τους ανθρώπους της μάρκας, οι οποίοι δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα ξεπεράσουν το όριο των 1.000 παραγγελιών που χρειάζονται για να ξεκινήσει και να είναι βιώσιμη μία τέτοια κίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης