Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους η έκδοση CrossPolo. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ξεχωριστή έκδοση που βασίζεται στο Polo και φέρει χαρακτηριστικά αυτοκινήτου εκτός δρόμου. Το εν λόγω είδαμε για πρώτη φορά στην προηγούμενη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου και τώρα έφτασε η ώρα για να παρουσιαστεί από τους Γερμανούς, αρχικά στην έκθεση της Γενεύης (την επόμενη εβδομάδα) και αργότερα να αρχίσει να κυκλοφορεί κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το CrossPolo δείχνει μία δυναμική με την ξεχωριστή του σχεδίαση

Αν και εμφανισιακά θυμίζει όχημα που μπορεί να κινηθεί και εκτός δρόμου, το VW CrossPolo δε διαθέτει κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Εκεί που διαφοροποιείται είναι στη σχεδίαση, που το κάνει πιο επιθετικό από το απλό Polo, με διαφορετικούς προφυλακτήρες, ράγες οροφής κ.ά. Αλλαγές υπάρχουν και στην καμπίνα των επιβατών σε σχέση πάντα με το Polo που κυκλοφορεί στην αγορά. Από πλευράς κινητήρων αυτός που ξεχωρίζει είναι ο 1.2 με τους 105 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο “χώρος εργασίας” του οδηγού

Εναλλακτικά υπάρχει και απλή έκδοση 1.2 με 70 ίππους ενώ η 1.4 αποδίδει 85 άλογα. Οι επιδόσεις του είναι πολύ καλές (0-100 σε 9,9 δευτ. και τελική 188 χλμ./ωρα) και θα είναι διαθέσιμο και με κιβώτιο ταχυτήτων DSG. Εκτός από τους βενζινοκινητήρες θα υπάρξει και ένας κινητήρας diesel, 1.6 λίτρων με διάφορές ιπποδυνάμεις (75,90 και 105 ίππους).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης