Τραυματίστηκε αλλά συνεχίζει ο Βασίλης Ορφανός στο Dakar

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011, 11:13
Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Τραυματίστηκε αλλά συνεχίζει ο Βασίλης Ορφανός στο Dakar

Το σκληρότερο ράλι του κόσμου, το γνωστό σε όλους Dakar, βρίσκεται σε εξέλιξη και το ενδιαφέρον μέρα με την ημέρα ανεβαίνει κατακόρυφα. Για τους Έλληνες το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον Βασίλη Ορφανό ο οποίος ολοκλήρωσε χθες το βράδυ την 4η ειδική διαδρομή αλλά όχι όπως θα ήθελε και αυτό εξαιτίας ενός τραυματισμένου αγκώνα από πτώση.

Δύσκολη μέρα
«Ήταν μια μικρή ειδική αλλά πολύ δύσκολη και επίπονη καθώς ακολουθούσε μετά το πέρασμα των 4.800μ. όπου το σώμα έτσι και αλλιώς καταπονείται», λέει ο Βασίλης και συνεχίζει: «Σήμερα (σ.σ. χθες) οδήγησα γρήγορα και ήμουν σε μια μέρα όπου κέρδιζα θέσεις καθώς αισθανόμουν ότι πλέον δένομαι με τη μηχανή μου. Είκοσι χιλιόμετρα όμως πριν το τέλος της ειδικής η σκόνη ήταν αφόρητη. Βοηθούσαν σε αυτό και δυο quad που περνούσαν ταυτόχρονα με εμένα. Η άτυχη στιγμή δεν άργησε να έρθει και έτσι έπεσα από τη μηχανή. Με το πέσιμο άκουσα το κρακ στο χέρι, ωστόσο σηκώθηκα, ανέβηκα ξανά πάνω στη μηχανή και συνέχισα έως τον τερματισμό».

Ο τραυματισμός
Ο Βασίλης Ορφανός σύμφωνα με τους γιατρούς της οργάνωσης αλλά και τον γιατρό της ομάδας του Γιώργο Αρεάλη δεν έχει κάταγμα, ο αγκώνας δεν έχει φύγει από τη θέση του όμως έχει ένα πολύ μεγάλο αιμάτωμα. «Μόλις τερμάτισα πήγα στο ιατρείο, μου έβγαλαν ακτινογραφίες, με εξέτασαν κλινικά και διαπίστωσαν μόνο το αιμάτωμα στη μέσα μεριά του αγκώνα. Μου έδωσαν το ΟΚ για να συνεχίσω τόσο οι γιατροί εδώ στην Αργεντινή όσο και ο Γιώργος (σ.σ. Αρεάλης) από την Αθήνα», λέει ο Βασίλης ο οποίος είναι αφοπλιστικά παθιασμένος για το Dakar και το αποδεικνύει: «Προετοιμάζομαι για την επόμενη μέρα (σ.σ. σήμερα) κανονικά. Δεν έχω χρόνο να χάσω ούτε για έναν τραυματισμό! Δεν έχω χρόνο ούτε να ψάξω τα πράγματα μου τα οποία τώρα που σας μιλάω δεν έχουν φτάσει ακόμα στο bivouac. Είμαι ακόμα με τα αγωνιστικά ρούχα και συνεχίζω», απαντά αποστομωτικά. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο τραυματισμός του Βασίλη του στοίχησε ελάχιστες θέσεις καθώς ξεκίνησε την ειδική της Τετάρτης 5 Ιανουαρίου από την 66η θέση και το τέλος της πολυτάραχης ημέρας τον βρήκε να στην 74η θέση σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδινε η ASO τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η χθεσινή ειδική
Το stage 4 ξεκίνησε για τους οδηγούς με πολύ κρύο και βροχή μέχρι και το πέρασμα των συνόρων με τη Χιλή στα 4.800μ. και συνεχίστηκε με τρομερή ζέστη μόλις η διαδρομή άρχισε να κατηφορίζει. Σύμφωνα με τον Βασίλη οι διαφορές θερμοκρασίας και υγρασίας από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν τεράστιες. Το σημερινό stage 5 της περιλαμβάνει μια μεγάλη ειδική, πέτρες, ένα άνυδρο αλατωρυχείο με ορυκτό αλάτι στην επιφάνεια το οποίο αντανακλά τον ήλιο και γλιστράει και τερματισμό στα όρια της Ατακάμα μετά από τεράστιους αμμόλοφους. Η εκκίνηση δίνεται από τη Χιλή αυτή τη φορά και από μια από τις πιο άνυδρες πόλεις του κόσμου και καταλήγει στις ακτές του Ειρηνικού, δυτικά από την θρυλική έρημο Ατακάμα, στο Iquique. Αξίζει να αναφέρουμε πως απέναντι από τη θάλασσα, οι οδηγοί θα κατέβουν μια πλαγιά 3,2 χιλιομέτρων με μέση κλίση 32%.

Αναλυτικά αποτελέσματα στο www.dakar.com

Ημερομηνία: Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011
Ειδική Διαδρομή: 5
Διαδρομή: Calama - Iquique
Χλμ. απλής διαδρομής: 36
Χλμ. ειδικής διαδρομής: 423


Δείτε φωτογραφίες του Βασίλη Ορφανού από το 4 stage

Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011, 11:13