Η ομάδα της Williams θεωρεί ότι είναι άνευ ιδιαίτερης σημασίας η ανάλυση ή τα συμπεράσματα από την περίοδο των πρώτων δοκιμών στη Βαλένθια. Ακόμα, και αν η Ferrari έδειξε δυνατή, αυτό δεν ανησυχεί τον τεχνικό της Williams Sam Michael, που πιστεύει ότι η κάθε ομάδα έχει το δικό της πρόγραμμα εξέλιξης και ότι η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετικά σε μερικές εβδομάδες.

«Η αρχή πάντα είναι περίεργη και σίγουρα στη Βαλένθια η Ferrari έδειξε ότι είναι δυνατή. Όμως η πίστα της Βαλένθια είναι πολύ ιδιαίτερη και πιστεύω ότι η Jerez είναι πιο αντιπροσωπευτική σε σχέση με τις πίστες που πρόκειται να αγωνιστούμε το 2010. Στη Jerez υπάρχουν γρήγορες στροφές και για αυτό και πιο δύσκολο αεροδυναμικά και θα έχει ενδιαφέρον τι θα γίνει εκεί με τα ελαστικά. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που αλλάζουν το στήσιμο όπως την κατανομή βάρους, την αεροδυναμική ισορροπία και τα αεροδυναμικά βοηθήματα, για να πάρουν το βέλτιστο αποτέλεσμα από τα ελαστικά και όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει στη
Jerez. Τα εμπρός ελαστικά είναι πιο στενά, αλλά και το πίσω μέρος έχει επίσης αλλάξει. Και μόνο από αυτό ξεκινάς από το μηδέν, πράγμα που κάνει τη δουλειά μας πιο ενδιαφέρουσα. Τα τελικά συμπεράσματά μου θα τα βγάλω μετά και τις τελευταίες δοκιμές που θα έχω σχεδόν όλα τα δεδομένα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ο Williams θεωρεί ότι η πρώτη δοκιμή στην Βαλένθια ήταν γενική πρόβα για την ομάδα του. «Τα περισσότερα τεστ μας έγιναν για να συνηθίσουμε τον Cosworth κινητήρα που έτρεψε με νέο κιβώτιο ταχυτήτων και υδραυλικά συστήματα και με γεμάτο φορτίο καυσίμων. Τα πάντα είναι καινούργια και έπρεπε να δούμε αν όλα δουλεύανε σωστά». Όλοι πάντως είναι επιφυλακτικοί μετά και το πρώτο τετραήμερο δοκιμών στη Βαλένθια. Μετά και την περσινή ανατροπή όλοι τρέμουν να κάνουνε όνειρα και περιμένουν τις εξελίξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης