Η πρώτη φετινή αναμέτρηση στο χώμα ξεκινά από το Μεξικό. Μετά τις παγωμένες ειδικές διαδρομές στη Σουηδία, το WRC ξεκινά τον δεύτερο γύρο του με τις χωμάτινες και σε πολύ υψηλό υψόμετρο ειδικές.

H Citroen είναι το λογικό φαβορί, μια και η παράδοση την ευνοεί. Οι οδηγοί της, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, είναι έτοιμοι για εκδίκηση. Βλέπετε τους στοίχισε που δεν ξεκίνησαν και φέτος με νίκη και επιθυμούν να πιάσουν σύντομα και πάλι την κορυφή. Ο Hirvonen θα ανοίγει δρόμο αλλά το προτιμά από το να ήταν δεύτερος στη Σουηδία, για να έχει στο Μεξικό το πλεονέκτημα. Ο Loeb δείχνει επιφυλακτικός, αλλά, όπως πάντα, είναι σαν την αχλάδα που έχει πίσω την ουρά, αλλιώς πώς να δικαιολογήσουμε τους 6 συνεχόμενους τίτλους; Ο Sordo θέλει και αυτήν τη φορά να νομίζει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη, αν και ο στόχος του είναι ένα πόντιουμ για μια καλή αρχή φέτος. Ο Latvala γυαλίζει το μάτι του, γιατί στη Σουηδία έκανε ένα εξαιρετικά κρατημένο αγώνα για το ταπεραμέντο του, αλλά του έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό να κυνηγά και φέτος βαθμούς για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Βέβαια, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και ελπίζουμε ο Φινλανδός να κυνηγήσει τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο πίσω έχουμε τον Ogier που έδειξε μεγάλη ωριμότητα στη Σουηδία και πάει το φετινό πρωτάθλημα αγώνα αγώνα κάτι σαν τον φετινό ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο. Το αστέρι της φετινής διοργάνωσης, ο Kimi Raikkonen, έχασε την περίοδο των δοκιμών πριν από τον μεξικάνικο αγώνα, γιατί πονούσε η μέση του. Στο Μεξικό, όμως, δεν θα είναι το μόνο αστέρι, καθώς θα τρέχει και ο Ken Block, οπότε θα έχουμε να λέμε. Ο Αμερικανός σαφώς είναι πιο έμπειρος από τον Φινλανδό, αλλά όχι ότι ξέρει και πολλά πράγματα από ειδικές διαδρομές του WRC.

Tέλος, ένα μεγάλο συγγνώμη οφείλω στον Solberg, γιατί τον ξεχνάω διαρκώς, μαζί με την ευχή να τον θυμηθούν και να τον νιώσουν καλά στο πετσί τους οι αντίπαλοί του. Τα χώματα του Μεξικού θα είναι μια καλή ευκαιρία για τον Νορβηγό να ανακάμψει και να δείξει τι μπορεί να κάνει με το C4 του. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στη Λεόν την Πέμπτη το βράδυ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης