Δίδεται σήμερα το απόγευμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην παγωμένη Σουηδία. Ο αγώνας, σύμφωνα με τους οργανωτές, αναμένεται να είναι σε παγωμένο οδόστρωμα. Πριν δυο χρόνια, που ήταν ξανά το ράλλυ στο WRC, οι καιρικές συνθήκες είχαν μετατρέψει τον αγώνα σε εφιάλτη για τα πληρώματα και την επιλογή ελαστικών. Ο ζεστός καιρός είχε λιώσει σε αρκετά σημεία τους πάγους και οι συνθήκες ήταν τραγικές. Φέτος ο αγώνας έχει διατηρήσει την πόλη Κάρλσταντ σαν τη φυσική έδρα του, και έχει πάει πολύ πιο Βόρεια τις ειδικές διαδρομές και το σέρβις παρκ.



O Quenel πιστεύει ότι ο Todt θα καταφέρει να αναμορφώσει το WRC

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν ειδικά στενά ελαστικά με καρφιά για καλύτερο κράτημα στους πάγους, ενώ εκμεταλλεύονται τα snowbanks στις άκρες του δρόμου για να πλασάρουν καλύτερα τα αγωνιστικά τους στις στροφές. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει παραδοσιακά από την πόλη του Κάρλσταντ και μετά ακολουθεί η πρώτη ειδική που δεν είναι άλλη από την περίφημη υπερειδική του αγώνα. Φέτος έχουμε πολλές αλλαγές τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε κανονισμούς. Μάλιστα η βαθμολογία του πρωταθλήματος όπως ήδη γράψαμε άλλαξε μια μέρα πριν την έναρξη του αγώνα και θα ακολουθήσει το ίδιο βαθμολογικό σύστημα με την F1.

O Raikkonen θα πάρει σήμερα το βάπτισμα του πυρός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ομάδες είχαμε αλλαγές στα πρόσωπα. Οι βασικοί οδηγοί, τόσο της Ford (Hirvonen-Latvala), όσο και της Citroen (Loeb – Sordo) παραμένουν οι ίδιοι. Στις μικρές τους ομάδες όμως, έχουν έρθει νέα πρόσωπα, άλλα από τα παλιά, όπως ο Gronholm, που θα βαθμολογηθεί για την Stobart Ford μόνο για το σουηδικό ράλλυ και ο Kimi Raikkonen, που θα κάνει όλο το φετινό πρωτάθλημα με την Citroen Jr. Tέλος ο Petter Solberg όπως ο ίδιος δήλωσε θα πολεμήσει ίσως για τελευταία χρονιά για να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο αυτή τη φορά οδηγώντας ένα δικό του Citroen C4.



Ο Solberg θέλει φέτος να παλέψει για νίκες και τον τίτλο, με το C4 του

Το κλίμα – παρά τους μείον 25 βαθμούς στη Σουηδία- στο WRC είναι αισιόδοξο μετά και τις εξαγγελίες του Jean Todt για προσωπική εμπλοκή του για ένα καλύτερο μέλλον των ράλλυ. Ενώ η εταιρία, που έχει αναλάβει τα promotion και τα τηλεοπτικά δικαιώματα – πρόσφατα άλλαξε όνομα και από ISC λέγεται North One – έχει πολύ δουλειά να κάνει μιας και ο πρώτος αγώνας στο μικρό πρωτάθλημα του IRC είχε εξαιρετική κάλυψη από το Eurosport.

Σήμερα τo απόγευμα αναμένονται οι πρώτοι πυροβολισμοί σε σουηδικό έδαφος.

Καλή Χρονιά WRC!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης