O Mikko Hirvonen άντεξε στην επίθεση του Loeb και έκανε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα ράλλυ, αλλά και την πρώτη του στη Σουηδία. Καλή αρχή έκανε η ομάδα της Ford έχοντας και τους δυο οδηγούς της στο βάθρο των νικητών με τον Loeb ανάμεσά τους.

Ο Loeb προσπάθησε σήμερα το πρωί να επιτεθεί και να αιφνιδιάσει τον Hirvonen, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Φινλανδός αντιστάθηκε σθεναρά και ο Αλσατός εγκατέλειψε εκεί την προσπάθειά του για την πρώτη θέση. Αντίθετα δήλωσε ότι φεύγει ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση από ένα τόσο δύσκολο αγώνα, που δεν του αρέσει καθόλου. Ο Hirvonen ευτυχισμένος από την πρώτη του νίκη δήλωσε: «Ήμουν τόσο νευρικός στην τελευταία ειδική του αγώνα. Φοβόμουν μην κάνω λάθος και χάσω τον αγώνα. Γλιστρούσε πολύ αλλά τα κατάφερα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινώ με νίκη το πρωτάθλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Loeb δεν κατάφερε να κτυπήσει τον αλάνθαστο HirvonenΠιο πίσω την 3η θέση βρέθηκε ο μικρός της Ford ο Jari Matti Latvala κάνοντας ένα πολύ έξυπνο, όπως ο ίδιος είπε, αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή επίδοση του Sordo, παρόλο που δεν κατάφερε να κρατήσει την 3η θέση καθώς και του Ogier που έκανε πραγματικά ένα αλάνθαστο αγώνα. Ο Kimi Raikkonen αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την αρχή και έμεινε πολύ πίσω. Ωστόσο κατάφερε να τερματίσει τον πρώτο του αγώνα στο WRC. Πράγμα πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Μάλιστα ο Φινλανδός έγραψε έναν 6ο και έναν 7ο χρόνο γενικής σε δυο ειδικές διαδρομές. Ο Gronholm ταλαιπωρήθηκε με τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου του – είχε και ένα κλατάρισμα – μένοντας πολύ μακριά από τους πρώτους. Ωστόσο έγραψε καλούς χρόνους κερδίζοντας και μια ειδική διαδρομή. Ο επόμενος αγώνας είναι στο Μεξικό. Εκεί θα δούμε πώς θα τα πάνε οι ομάδες στον πρώτο χωμάτινο αγώνα της χρονιάς.

Γενική κατάταξη
1. Mikko Hirvonen Ford 3 ώρες 09m30.4s
2. Sebastien Loeb Citroen + 42.3s
3. Jari-Matti Latvala Ford + 1m15.4s
4. Dani Sordo Citroen + 2m41.6s
5. Sebastien Ogier Citroen + 4m15.3s
6. Henning Solberg Ford + 5m23.4s
7. Matthew Wilson Ford + 7m53.9s
8. Mads Ostberg Subaru + 9m22.2s
9. Petter Solberg Citroen + 10m17.5s
10. P-G Andersson Skoda + 12m08.9s

Βαθμολογία Οδηγών
1. Mikko Hirvonen 25
2. Sebastien Loeb 18
3. Jari-Matti Latvala 15
4. Dani Sordo 12
5. Sebastien Ogier 10
6. Henning Solberg 8
7. Matthew Wilson 6
8. Mads Ostberg 4
9. Petter Solberg 2
10. P-G Andersson 1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βαθμολογία Κατασκευαστών
Ford 40
Citroen 30
Citroen Jr 14
Stobart 14

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης