Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εξωτερικά, αυτή η κουπέ M240i xDrive μοιάζει σχεδόν εργοστασιακή και ειλικρινά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως πρόκειται για την ισχυρότερη BMW στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό γιατί διαθέτει μία εξαιρετικά τροποποιημένη έκδοση του αρχικού εξακύλινδρου B58 3λιτρου κινητήρα, ο οποίο είναι εξοπλισμένος με νέους εκκεντροφόρους, νέο σύστημα καυσίμου, καυσίμων, μετάδοσης αλλά και πολλά ακόμα καλούδια. Από αυτά ξεχωρίζει και το θηριώδες turbo Precision, με αποτέλεσμα όλα τα παραπάνω να προσφέρουν συνολική ιπποδύναμη που φτάνει τα 1.500 άλογα.

Το σύστημα τετρακίνησης έχει διατηρηθεί, τροφοδοτούμενο από μια αναβαθμισμένη έκδοση του εργοστασιακού αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων οκτώ σχέσεων του αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε από την Pure Drivetrain Solutions. Παραδόξως το πίσω διαφορικό δεν έχει τροποποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι η αρχική ECU έχει διατηρηθεί και τροποποιηθεί για να δεχτεί όλες τις αλλαγές στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η Σειρά 2 εξακολουθεί να διαθέτει τα περισσότερα από τα αρχικά χαρακτηριστικά της, όπως κλιματισμό, σύστημα infotainment, cruise control και πολλά άλλα.

Το σύνολο ζυγίζει 1.592 κιλά, μαζί με τον οδηγό, και πρόσφατα κατάφερε να σημειώσει χρόνο για το 400άρι στα 7.9 δευτ. πιάνοντας ταχύτητα 281χλμ./ώρα. Ο χρόνος αυτός καθιστά αυτή τη Σειρά 2 την πιο γρήγορη και ταχύτερη BMW στον πλανήτη στο 400άρι.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης