Σε λίγες ώρες, ο οίκος RM Sotheby’s θα βγάλει σε δημοπρασία στο Παρίσι μία από τις κορυφαίες Ferrari, ένα τετράτροχο έργο τέχνης αγωνιστικών προδιαγραφών.

Η F40 LM αποτελεί την αγωνιστική έκδοση της θρυλικής F40. Το συγκεκριμένο όχημα φέρει αριθμό πλαισίου No.74045 και είναι βαμμένο στην απόχρωση «French Racing Blue», έχοντας πάνω τα λογότυπα των χορηγών της εποχής.

Ήταν η τρίτη μονάδα της F40 που βγήκε από το εργοστάσιο του Maranello και συμμετείχε σε διάφορους αγώνες, όπως το Le Mans το 1995 και το Global GT Series την ίδια χρονιά, όπου τερμάτισε στην πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τον οίκο, το όχημα είναι σε άριστη κατάσταση και εξοπλίζεται με όλα τα αυθεντικά εξαρτήματα. Ο κινητήρας με turbo IHI, μεγάλα intercoolers και σύστημα Weber-Marelli fuel injection αποδίδει περισσότερους από 700 ίππους. Συνδυάζεται με αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων, φέρει λευκές ζάντες, ισχυρότερα φρένα και επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η σημερινή δημοπρασία θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία και οι μεγάλοι συλλέκτες θα προσφέρουν περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν τη σπάνια Ferrari F40 LM.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος