Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εάν θυμάστε, την περασμένη Κυριακή στο GP του Μονακό, η McLaren τίμησε τα 30 χρόνια από το θάνατο του θρύλου Ayrton Senna, αγωνιζόμενη με ειδικό livery στα μονοθέσια της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, έβαψε και το ομώνυμο supercar, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Πιο συγκεκριμένα, η McLaren ζωγράφισε (στο χέρι) το πρόσωπο του θρυλικού οδηγού πάνω στο ομώνυμο αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα διαθέτει και τα χρώματα του, μπλε, κίτρινο και πράσινο.

Στην πλευρά του οδηγού απεικονίζεται ο Senna να ατενίζει μπροστά, ενώ από τη μεριά του συνοδηγού απεικονίζεται φορώντας το κράνος του. Μάλιστα οι αλλαγές περνούν και στο εσωτερικό όπου υπάρχουν κίτρινα καθίσματα, η υπογραφή του αλλά και το αγαπημένο του ρητό «Δεν έχω είδωλα. Είμαι θαυμαστής της δουλειάς, της αφοσίωσης και της ικανότητας». Τέλος, η συγκεκριμένη McLaren Senna είναι επίσης διακοσμημένη εσωτερικά και εξωτερικά με όλους τους αγωνιστικούς αριθμούς που φορούσαν τα αυτοκίνητα του Senna στις πέντε νίκες του στο GP Μονακό με τη McLaren, που πέτυχε διαδοχικά από το 1989 έως το 1993. (Η νίκη του 1987 ήταν με τη Lotus).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, η εταιρία κατασκευής πιστών μοντέλων σε μικρότερες κλίμακες, Amalgam, παρουσιάζει τα προς πώληση, απίθανα αντίγραφα (κλίμακα 1:8) του παραπάνω μοντέλου.

Η Amalgam δεν αναφέρει τη διαδικασία για την αναδημιουργία του χρώματος σε μικρή κλίμακα, αλλά το αντίγραφο της Senna 1:8 χρειάστηκε 3.000 ώρες για να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί. Μάλιστα η τελική διαδικασία συναρμολόγησης για κάθε μινιατούρα είναι επιπλέον 300 ώρες, καθώς όλα γίνονται με το χέρι.

Εκτός από την ειδική βαφή, υπάρχει ένα λεπτομερές με ακρίβεια εσωτερικό που φαίνεται μέσα από τις ανοιχτές πόρτες. Ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 των 4,0 λίτρων είναι ορατός μέσα από το κάλυμμα του κινητήρα. Και πίσω από τις ζάντες με τα λάστιχα Pirelli, βρίσκονται «τεράστια» φρένα της McLaren.

Η Amalgam σχεδιάζει να κατασκευάσει 30 αντίγραφα σε κλίμακα για τους οπαδούς και τους συλλέκτες με την τιμή να είναι στα 19.500 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης