Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Lamborghini εκδίδει ανάκληση για την Urus, επειδή το καπό μπορεί να ανοίξει ή να αποκολληθεί από το όχημα. Η ανάκληση, η οποία περιλαμβάνει τα μοντέλα 2023-2024 Urus Performante και Urus S, αφορά 2.133 οχήματα, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία πιστεύει ότι μόλις το 2% αυτών, έχει το ελάττωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα έγκειται στα πριτσίνια του καπό. Η Lamborghini ανακάλυψε ότι τα καρφιά των πριτσινιών που ασφαλίζουν το κλείστρο στο όχημα, ενδέχεται να μην έχουν την κατάλληλη αντοχή, λόγω ελαττωματικής κατασκευής από τον προμηθευτή.

Σε ταχύτητες πάνω από 140χλμ./ώρα, το πρόβλημα θα μπορούσε να επιτρέψει τη δημιουργία μικρών κενών μεταξύ του καπό και του μπροστινού προφυλακτήρα. Η αυξημένη ροή του αέρα μπορεί να καταπονήσει υπερβολικά τον μηχανισμό, προκαλώντας την αστοχία του. Έτσι θεωρητικά, το καπό θα μπορούσε να ανοίξει, εμποδίζοντας τη θέα του οδηγού και προκαλώντας ζημιά στο παρμπρίζ. Σε ακραίες περιπτώσεις, το καπό θα μπορούσε να αποκολληθεί εντελώς από το όχημα, προκαλώντας κίνδυνο για τους άλλους οδηγούς στο δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Lamborghini έμαθε για πρώτη φορά για ένα πιθανό πρόβλημα τον περασμένο Αύγουστο, όταν δύο πελάτες ανακάλυψαν πως καπό και προφυλακτήρας, δεν ήταν ευθυγραμμισμένα, ενώ τον Φεβρουάριο, μία Urus στην Ινδονησία υπέστη πλήρη αποκόλληση του καπό σε υψηλή ταχύτητα. Η Lamborghini ξεκίνησε έρευνα και ανακάλυψε το πρόβλημα έγκαιρα, πριν αναφερθεί άλλο περιστατικό.

Η Lamborghini θα αρχίσει να ενημερώνει τους πελάτες που επηρεάζονται στα τέλη Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου. Θα δώσει οδηγίες στους ιδιοκτήτες να πάνε τα SUV τους σε έναν αντιπρόσωπο για έλεγχο, ενώ ο προμηθευτής άρχισε ήδη να κατασκευάζει πιο ανθεκτικά εξαρτήματα για να τα χρησιμοποιήσει η εταιρία στα επόμενα μοντέλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης