Στην ανάκληση 522 οχημάτων Civic Type R, παραγωγής από 7 Δεκεμβρίου 2006 έως 5 Νοεμβρίου 2010, προχωρά η ελληνική εισαγωγική εταιρεία Honda, λόγω προβλήματος στην καλωδίωση του κινητήρα.

Πιο συγκεκριμένα, ενδέχεται η τοποθέτηση της καλωδίωσης του κινητήρα κατά τη συναρμολόγηση να έχει γίνει κάτω από τη βίδα συγκράτησης της βάσης του κινητήρα και όχι στο πλάι. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να προκληθεί φθορά της καλωδίωσης, με ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος, ενώ σε εξαιρετική περίπτωση υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης φωτιάς. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Honda, για να γίνει προληπτικός έλεγχος και, εάν χρειάζεται, σωστή τοποθέτηση της καλωδίωσης του κινητήρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα τεχνικής διεύθυνσης της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στο τηλέφωνο 210 3483602 ή με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της στο τηλέφωνο 210 3483701.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος