Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ήταν νωρίτερα φέτος όταν η Tesla ανανέωσε το Model 3, με μερικές αισθητικές αλλαγές, καλύτερη αυτονομία, ακόμα και με ενεργό καπό για την προστασία των πεζών. Η αμερικάνικη εταιρία, δήλωσε πως στις αρχές του νέου έτους θα έρθει και η νέα Model 3 Performance έκδοση, την οποία χαρακτήρισε «special».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημερινό Model 3 Performance μπορεί ήδη να φτάσει τα 100χλμ/ώρα σε 3.3 δευτερόλεπτα, ενώ προσφέρει αυτονομία έως και 500χλμ. με μία μόνο φόρτιση.

Εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε στο carsales.com.au ότι στην προηγούμενη έκδοση Performance, δεν είχαν «ξεκλειδώσει» όλες τις δυνατότητες του οχήματος γιατί δεν τις γνώριζαν. Πλέον όμως η ανανεωμένη έκδοση θα αξιοποιεί στο 100% τις δυνατότητες του μοντέλου, κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη αυτονομία αλλά και ακόμα ταχύτερες επιταχύνσεις (νούμερα πάντως δεν έχουν δημοσιευτεί).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Model 3 Performance θα πρέπει επίσης να διαφέρει από την υπόλοιπη γκάμα, διαθέτοντας πιθανότατα μοναδική σχεδίαση και ζάντες. Είναι πιθανό το νέο μοντέλο να διαθέτει ακόμη μεγαλύτερα φρένα, ελαστικά με καλύτερες επιδόσεις και προσαρμοσμένο λογισμικό που θα αξιοποιεί αποτελεσματικά όλη την ισχύ του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό, πιθανότατα θα υιοθετηθεί η τεράστια οθόνη που στο ανανεωμένο Model 3 έχει λεπτότερα πλαίσια για πρόσθετη επιφάνεια χρήσης.

Η τιμολόγηση για το νέο Model 3 Performance είναι ένα μυστήριο, όμως είναι τόσο συχνές οι αυξομειώσεις στις τιμές των μοντέλων της εταιρίας, που ότι και να μαντέψουμε, θα είναι άστοχο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως το άλλο μοντέλο της Tesla, το Model Y έχει βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για να διακριθεί ως το πρώτο παγκόσμιο best seller για το 2023, γράφοντας ιστορία ως το πρώτο ηλεκτρικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης