Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Hyundai είχε ξεκαθαρίσει τις sport προθέσεις της πριν χρόνια, όταν εγκαινίασε τη σειρά μοντέλων «N» με το εντυπωσιακό i30N. Ένα μοντέλο που είχε φτιαχτεί με γνώμονα να καταπίνει τις στροφές και να προσφέρει χαμόγελα και εκρηκτικές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το i30N ακολούθησαν αρκετά βενζινοκίνητα «N» μοντέλα, τα οποία όμως είναι αδύνατο πλέον να συμμορφωθούν με τους πλέον αυστηρούς κανονισμούς ρύπων της Ε.Ε.

Έτσι, τα «N» μοντέλα έχουν ήδη περάσει στην ηλεκτρική εποχή με το Hyundai Ioniq 5 N να είναι ένα εκπληκτικό σύνολο το οποίο αποδεικνύει όσο κανέναν άλλο, πως η ηλεκτροκίνηση είναι άκρως fun.

Ο διάσημος πλέον Youtuber και σχεδόν μόνιμος κάτοικος της πίστα του Nurburgring, Misha Charoudin, πήρε στα χέρια του το ηλεκτρικό crossover υψηλών επιδόσεων στην απαιτητική πίστα, και απέδειξε τις δυνατότητες του, προσπερνώντας δεκάδες αυτοκίνητα. Τα πλάνα από μέσα από την καμπίνα, δείχνουν τον YouTuber να καταδιώκει ένα άλλο Ioniq 5 N. Τα δύο αυτοκίνητα έκαναν διαδοχικούς γύρους, αλλάζοντας θέσεις κατά τη διάρκεια της δεύτερης διαδρομής και προσπερνώντας παράλληλα δεκάδες άλλα οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία των 84,0 κιλοβατώρων φορτίστηκε πλήρως πριν από την είσοδο στην πίστα και παρά την έντονη πίεση, το Ioniq 5 N είχε ακόμα 42% στο τέλος του δεύτερου γύρου. Ως υπενθύμιση, το Nürburgring είναι μία από τις μεγαλύτερες πίστες στον κόσμο, με μήκος σχεδόν 20χλμ.

Τα συναρπαστικά πλάνα από την πίστα δείχνουν ότι η εποχή των πραγματικά συναρπαστικών EVs είναι προ των πυλών. Να θυμίσουμε πως το Hyundai Ioniq 5 N αποδίδει 650 άλογα και 740 Nm ροπής, καταφέρνοντας το 0-100 σε 3.4 δευτ. ζυγίζοντας 2.204 κιλά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης