Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ακριβά τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ακριβά και τα κανονικά τροχόσπιτα. Η εποχή απαιτεί έξυπνες λύσεις και το κανάλι στο Youtube President Chay, με μόλις 1000 ευρώ, δείχνει πως ο καθένας μπορεί να κατασκευάσει το δικό του τροχοφόρο δωμάτιο. Μάλιστα στο βίντεο δείχνουν βήμα βήμα την κατασκευή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει δάπεδο από πλακάκι, δύο κρεβάτια, παράθυρα, κουζίνα (με νεροχύτη) και καλωδίωση για ηλεκτρικό ρεύμα. Αλλά όπως μπορείτε να φανταστείτε, υπάρχουν και άλλα πράγματα. Στη βάση του είναι ένα τρέιλερ το οποίο μονώθηκε (αγοράστηκε μεταχειρισμένο από το marketplace για 100 δολάρια). Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων αφορούσε την κατασκευή των ξύλινων πλευρών. Για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά, η κατασκευή χρησιμοποίησε κόλλα και πανιά για το εξωτερικό, το οποίο στη συνέχεια βάφτηκε για να γίνει αδιάβροχο.

Για την κατασκευή του πάγκου χρησιμοποιήθηκαν παλιές παλέτες. Το ντουλάπι της κουζίνας φτιάχτηκε από παλιοσίδερα. Τα παράθυρα, οι μεταλλικές επενδύσεις και τα δάπεδα από πλακάκια αφαιρέθηκαν από εγκαταλελειμμένο τροχόσπιτο. Χωρίς αυτά τα αντικείμενα πρόχειρα, το κόστος πιθανότατα θα ξεπερνούσε τα 900 ευρώ, αλλά εξακολουθούμε να μιλάμε για ένα ιδιαίτερα φθηνό τροχόσπιτο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης