Επιμέλεια: Γιώργο Παλληκάρης

Η Hyundai δημοσίευσε ένα νέο βίντεο, αναδεικνύοντας την εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση του νέου Kona Electric. Αυτή είναι η πιο λεπτομερής ματιά μας στο EV Hyundai Kona 2024, το οποίο διαθέτει μια σειρά από συγκεκριμένες στυλιστικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τις βενζινοκίνητες και υβριδικές εκδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί ολόκληρη η γκάμα Hyundai Kona να υιοθετεί εμφάνιση χωρίς γρίλια με φώτα DRL πλήρους πλάτους και χωριστούς προβολείς/πίσω φώτα, αλλά το Kona Electric προχωρά την φουτουριστική σχεδίαση ένα βήμα παραπέρα προσθέτοντας pixel στις ράβδους LED. Οι υπόλοιπες αλλαγές περιλαμβάνουν πιο κομψούς προφυλακτήρες με μικρότερες εισαγωγές, τη θύρα φόρτισης που είναι τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος, τους θόλους των τροχών στο χρώμα του αμαξώματος και τις αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου πέντε ακτινών.

Το εσωτερικό διαθέτει ψηφιακό πιλοτήριο με διπλές οθόνες 12,3 ιντσών τοποθετημένες σε ενιαίο πάνελ, νέο επιλογέα αλλαγής ταχυτήτων πίσω από το τιμόνι και λευκές επενδύσεις. Από τα χειριστήρια στο ταμπλό, καταλαβαίνουμε ότι το Kona Electric είναι εξοπλισμένο με διζωνικό σύστημα κλιματισμού, θερμαινόμενα καθίσματα, μπροστινές και πίσω θύρες USB-C, ασύρματη βάση φόρτισης και ψυχρό λευκό φωτισμό περιβάλλοντος.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επίσης επιβεβαιώσει πολλά συστήματα ADAS, συμπεριλαμβανομένων του Smart Cruise Control (NSCC) και του Highway Driving Assist (HDA) που βασίζεται στην πλοήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Hyundai αναφέρει ότι η καμπίνα του Kona δεύτερης γενιάς είναι πλέον ακόμα πιο ευρύχωρη, κάτι που φαίνεται και στο βίντεο. Το πορτμπαγκάζ φαίνεται επίσης να έχει επαρκές μέγεθος για την κατηγορία, παρόλο που ο μόνος επίσημος αριθμός που έχουμε είναι η χωρητικότητα των 723 lt με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Αν και δεν έχουμε ακόμη τις επίσημες προδιαγραφές, το Hyundai Kona Electric του 2024 αναμένεται να μοιραστεί αρκετή τεχνολογία με το το Kia Niro EV. Το τελευταίο εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 PS και μια μπαταρία 64,8 kWh που επιτρέπει αυτονομία 407 km.

 

 

Το Hyundai Kona του 2024 έκανε το ντεμπούτο του τον Δεκέμβριο του 2022. Η αυτοκινητοβιομηχανία μας έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις ICE και τις υβριδικές παραλλαγές τον Ιανουάριο του 2023, κάτι που πρόκειται να συμβεί και για το Kona Electric μέσα στο Μάρτιο.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης