Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Lamborghini Revuelto, είναι από μόνη της ένα έργο τέχνης που πατάει πάνω σε 4 τροχούς. Το εντυπωσιακό σύνολο καταφέρνει να συνδυάσει με τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο της βενζίνης και του ρεύματος, ανοίγοντας τον δρόμο για τα νέα υβριδικά, και σταδιακά, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό του supercar υπάρχει ένας V12 κινητήρα 6.5 λτ. ο οποίος αποδίδει 825 ίππους και σε συνεργασία με ακόμα τρείς ηλεκτροκινητήρες (2 μπροστά και ένα πίσω) απόδοσης 190 ίππων, η συνολική ισχύς εκτοξεύεται στους 1.015. Μάλιστα για 10 χιλιόμετρα το μοντέλο μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά από μία μπαταρία που μπορεί να φορτιστεί πλήρως κατά το φρενάρισμα.

Πάνω από 450 ώρες ζωγραφικής με το χέρι, για να δημιουργηθεί η Revuelto Opera Unica

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Lamborghini αναφέρει ότι χρειάστηκαν 76 ώρες ανάπτυξης – δοκιμών και συνολικά 435 ώρες για να ολοκληρωθεί η μοναδική βαφή της Revuelto Opera Unica. Το βασικό χρώμα του αυτοκινήτου  είναι το μωβ Viola Pasifea στο μπροστινό μέρος (όπου διακρίνεται ένα λογότυπο της 60ης επετείου) το οποίο μετατρέπεται σταδιακά στο μαύρο Nero Helene στο πίσω μέρος. Οι πινελιές θερμών και ψυχρών χρωμάτων δίνουν στο εξωτερικό μια αίσθηση κίνησης, ακόμα και όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο.

Το εσωτερικό του, αντικατοπτρίζει το εξωτερικό ιδιαίτερο χρώμα, χάρη στο μωβ δέρμα Viola Acutus και το μαύρο Nero Ade, ενώ παράλληλα οι πλάτες των καθισμάτων, τα πάνελ των θυρών και η οροφή, αποκτούν πολύχρωμα ασύμμετρα σχέδια παρόμοιου χρώματος.

Η ξεχωριστή αυτή Revuelto Opera Unica, έκανε πρεμιέρα στο “Art Basel Miami Beach 2023” με στόχο τον εορτασμό της εταιρίας για τα 60 χρόνια επιτυχιών.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Lamborghini Revuelto

Ο συγκεκριμένος V12 είναι ο ισχυρότερος που κατασκεύασε ποτέ η εταιρία, και η υβριδική του μορφή επιτρέπει στο σύνολο να κάνει το 0-100χλμ./ώρα σε 2.5 δευτ. το 0-200 σε 7 δευτ. και να έχει τελική στα 350χλμ./ώρα. Ο νέος κινητήρα είναι στραμμένος κατά 180 μοίρες σε σύγκριση με την Aventador, ώστε να χωρέσει το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων. Μάλιστα ο V12 ζυγίζει 217 κιλά, δηλαδή 17 κιλά λιγότερα από αυτόν της Aventador.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης